Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egy mosolyért Várpalotán

2007. szeptember 18. 12:37

A Cornexi-Alcoa játékosai újból az értékekre, illetve a segítségnyújtás jelentőségére hívták fel a figyelmet – ezúttal a 22. Várpalotai Napokon történő szereplésükkel. A Polgármesteri Hivatal rendezésében a fehérvári lányok a várpalotai „Bulicsapat” ellen játszottak jótékonysági mérkőzést, melynek bevételét a várpalotai hátrányos helyzetű gyermekeket támogató Egy Mosolyért Alapítvány javára ajánlották fel.

Fotók: Presstige Média
Fotók: Presstige Média
A vasárnap délutáni bemutatón a hangulat igazi örömjátékhoz illő volt: a szurkolók ugyanúgy hangos üdvrivalgással és tapssal díjazták saját csapatuk parádés góljait, ahogy a cornexis lányok kínai figuráit. A kétszer húszperces játékot követően nem maradhatott el a lányokkal való közös fotózkodás, na meg – a közönség nagy örömére – az autogramok begyűjtése. A pályán is brillírozó polgármester, Németh Árpád sem hagyhatta ki a lehetőséget, az ajándékba kapott Cornexi-csapatképét egyből dedikáltatta is vendégeivel.

Balogh Bea, a Cornexi csapatkapitánya a következőképpen mesélt a várpalotai kirándulásról: „Szép emlékek kapcsolódnak Várpalotához, mivel az EHF-kupadöntő második mérkőzése előtt egy alkalommal itt edzettünk. Nagyon örülök, hogy meghívtak bennünket erre a barátságos mérkőzésre a Várpalotai Napok keretén belül. Ellenfelünk a helyi önkormányzat munkatársaiból és a városi női kézilabdacsapatból tevődött össze. Szerintem elértük a rendezvény célját, ami az volt, hogy jól érezzük magunkat, és emellett segítséget nyújthassunk az alapítvány javára. Jó érzés a számunkra, hogy sokaknak nagy élmény volt, hogy élőben találkozhattak a Cornexi játékosaival. Egyre elterjedtebb játék a kézilabda – NBII-ben és megyei osztályokban is komoly utánpótlás-nevelő munka folyik – és a szurkolók tábora is évről évre nő, ami nagyrészt a válogatott sikereinek, a klubok munkájának, illetve az egyre növekvő számú televíziós közvetítéseknek köszönhető. Természetesen az ilyen jellegű megjelenések is hozzá tartoznak a sportág népszerűsítéséhez, melyeken rendszeresen ott vagyunk akár válogatott, akár klub szinten is.”

Mayer Szabina, a Cornexi újonc beállósa is fontosnak tartja az ilyen programokat: „Nagyon jól éreztem magam ezen a vasárnap délutánon, és jó volt játszani a lelkes ellenfeleinkkel. Fontosnak tartom a hasonló programokat, és tudom azt is, hogy a Cornexi gyakran vállal aktív szerepet ezen a téren. Egy sportolónak – aki már valamely ismertséggel rendelkezik – segítenie kell pályán kívül is, például ilyen rendezvényeken való részvétellel. Jó érzéssel tölt el, hogy a mai játékunkkal mi is hozzájárulhattunk a rászoruló gyerekeknek történő gyűjtéshez.”

A pályán Németh Árpád is keményen küzdött, hogy bevegye Fehérvár kapuját. Várpalota polgármestere a következőképpen summázta az eseményt: „Nekem személyesen is óriási élmény volt, egyrészt azért, mert gyönyörű hölgyek ellen játszhattunk; másrészt, mert az ország egyik népszerű kézilabdacsapatáról van szó. Nem utolsó sorban a mi megyei osztályban játszó lányaiknak is, remélem, meghatározó élményt nyújtott a mai játék.

Nagyon köszönjük a csapatnak, a klubvezetésnek hogy elfogadták meghívásunkat, és lehetővé tették számunkra ezt a kiváló sportdélutánt. Személyes kötődésem is van a sportághoz, hiszen édesapám kézilabdázó volt; édesanyám pedig kosárlabdázott és súlylökő volt, úgyhogy már gyerekkoromban megismerkedtem a sporttal. Magas szinten soha nem sportoltam, de gyerekkoromban rendszeresen kézilabdáztam. Mióta polgármester vagyok a stressz levezetésére barátaimmal alapítottunk egy csapatot.

Köztudott, hogy a városban nagy hagyománya van a kézilabdának, 1981-1992 között a fiúk az első osztályban szerepeltek, és negyedik helyezést is elértek a nemzeti bajnokságban. Jelenleg két felnőtt kézilabdacsapatunk van, a Várpalotai Bányász az NBII-ben, míg a DSE Unió az NB1/B-ben játszik. Titkos vágyam, hogy a két csapatból idővel egy ütőképeset csináljunk, azaz a játékosokat, szponzorokat és az anyagi erőforrásainkat egy helyre összpontosítsuk, hiszen így lehet csak sikereket elérni. Megpróbálok a jövőben erre törekedni, és remélem, a csapategységet illetően is olyan jók leszünk egyszer, mint a Cornexi.”

Forrás: Presstige Média

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi