DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYwkHFNy' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "11 válogatottal kellett megküzdenünk" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"11 válogatottal kellett megküzdenünk"

2007. szeptember 16. 9:53

A bajnokságban nyeretlen Vasas SC a több ország válogatottjait soraiban tudó Győri Audi ETO-t fogadta a Fáy utcában. A fővárosi lányok nem vallottak szégyent sokáig méltó ellenfelei voltak neves ellenfelüknek. A mérkőzés után hosszabb interjú készült a Vasas vezetőedzőjével, Papp Györggyel.

"11 válogatottal kellett megküzdenünk"
Csak a Békéscsaba ellen számítottam pontokra

- Az ETO elleni mérkőzéssel még nem fejeződött be nehéz sorozatunk, hiszen jövő héten Debrecenbe utazunk. A sorsolás ismeretében ebből az öt meccsből igazából csak a Békéscsaba elleni hazai találkozón számítottam arra, hogy pontot, vagy pontokat tudunk majd szerezni, hiszen olyan csapatokkal találkoztunk, akik nálunk jóval erősebb játékoskerettel rendelkeznek, komolyabb játékerőt képviselnek.

Hiányosságok balátlövő és irányító poszton

- Júliusban kezdtük a felkészülést a bajnokságra. A keret kialakítása nem ment könnyen. Berta Melinda pótlására hoztuk Sterbik Andreát, Triffa helyére pedig Guiut tudtuk megszerezni, így két olyan posztunk volt, ahol sikerült a távozókat azonos képességű játékossal pótolnunk. Tomori, Kamper, Emberovics távozásával a baloldali átlövő és irányító poszton komoly hiányosságaink keletkeztek. Az utóbbi poszt kiemelten fontos a kézilabdában, az ott játszó játékos az edző meghosszabbított keze a pályán. Ide sikerült leigazolnunk Kupricenkovát, azt gondolom ő jó megoldás lesz itt. Sajnos adminisztrációs problémák miatt későn kapcsolódott be a felkészülésünkbe, így még nem szokott össze igazán a csapattal. Ez mindenképpen hátráltatja eredményességünket. A balátlövő helye mind a mai napig lyukas posztunk, Pollakova még nem tud tökéletesen teljesíteni, fiatal, tehetséges játékos, de tavaly keveset játszott, hiányzik a mérkőzésrutinja. Kényszerűségből Nagy Krisztina is három hetet hagyott ki gerincproblémái miatt.

Cseréink mind ifi korú játékosok

- Ezeket a dolgokat azért mondtam el, hogy tudjuk, az a csapat amelyik például a Békéscsaba ellen pályára lépett, nem az a csapat volt, amit én a felkészülés elején elképzeltem, szinte akkor játszottunk először abban az összeállításban. Összesen nyolc olyan játékosunk van, akik korábban az NBI-ben játszottak. A mai kézilabdában olyan gyors a ritmus, akkora odafigyelést igényel a játék, hogy egy-egy játékos egy éles meccset nem tud pihenő nélkül, azonos szinten végigjátszani. Cserpadunkon csak ifjúsági korú játékosok ülnek, amikor be kell hoznom őket, akkor jönnek általában azok a negatív szériák, mint amilyen a Győr elleni meccsen kétszer is előfordult.

Tizenegy válogatottal kellett megküzdenünk

- Nagyon komolyan, elszántan készültünk a Győr elleni mérkőzésre, alaposan kielemeztük az ellenfél játékát, felkészültünk a várható szituációkra, az említett két negatív (0-5–ös) szériát leszámítva méltó ellenfelei voltunk a Rába-partiaknak. Nagyon sok olyan játékelemet tudtunk alkalmazni, amivel sokáig szorossá tudtuk tenni a mérkőzést, hiszen például a 43. percben két gólra jöttünk fel. Tizenegy válogatott játékossal kellett megküzdenünk, bármilyen soruk volt fent a pályán, mindig magyar, szerb, román vagy éppen szlovák válogatottakkal találtuk szembe magunkat. Azt is nagy szónak tartom, hogy például Pálinger Katalint sikerült lecseréltetnünk. Azt sajnos látnunk kell, hogy a csapat kiegészítő emberei nem tudtak eredményes játékot produkálni, képességüket, erejüket meghaladta a győriek játéka, nem tudtuk a hatos-falat átlőni, Pollakova egy gólja nagyon kevés egy ilyen meccsen. Az utolsó tíz percet sem erővel, sem idegekkel, és sajnos cserékkel sem bírtuk, ez eredményezte aztán a viszonylag nagy arányú győri sikert.

A többiektől többet várok

- Nagy Krisztina a hosszú kihagyás után kezd magához térni, fizikálisan már utolérte önmagát, ő volt az, aki igazán eredményes tudott lenni a zárt védőfal ellen. Balogh Bea és Guiu játékának színvonala tegnap kissé hullámzó volt, de mindenképpen pozitív hatással voltak a csapat teljesítményére. Gaál Adrienn elsősorban a védekezésben jeleskedett, csapatkapitányként pedig sokat köszönhetek neki, hiszen a csapat morális tartásáért nagyon sokat tesz. A többiektől, megmondom őszintén, többet várok, úgy nem lehet mérkőzést nyerni, ha meghatározónak mondott játékosok neve mellett a mérkőzés végén csak egy dobott gól szerepel. Fiatal játékosaink próbálnak beilleszkedni, én pedig próbálom beilleszteni őket a csapatba, hogy szokják az NBI légkörét. Azt azonban mindannyian tudjuk, hogy a magyar bajnokság Európa egyik legerősebb mérkőzéssorozata, így aztán nincs könnyű dolguk.

A sportdiplomáciai munkánkon van mit javítani

- Én mindenestre bizakodó vagyok, úgy látom, hogy az elvégzett munka gyümölcse kezd beérni, kezd összeállni a csapat. Nagyon remélem, hogy az elkövetkező fordulókban - amikor közvetlen riválisainkkal mérkőzünk - ez eredményességben is megmutatkozik. Fontos, hogy a sérülések elkerüljenek minket, annyira kevesen vagyunk, hogy egy-egy ember kidőlése katasztrófát okozhat. Azt hiszem, a sportdiplomáciai munkánkon is van mit javítani - a szövetség és a játékvezetői bizottság irányába egyaránt -, hogy ne kezeljenek minket leírt kiscsapatként a bírók.

Forrás: Vasas SC

További hírek