Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kézilabda Fesztivál a Körcsarnokban

2007. szeptember 13. 11:52 © handball.hu

A jövő heti Kézilabda Fesztivált megelőzően sajtótájékoztatót tartottak a Parlament Gobelin termében. Véglegessé vált, hogy az eseményt a Kossuth tér helyett a várható kedvezőtlen időjárás, valamint az esetleges zavargások elkerülése végett a Körcsarnokban rendezik.

Kiss István, Mandur László és Sinka László
Kiss István, Mandur László
és Sinka László
A sajtótájékoztatót Mandur László, az országgyűlés alelnöke, valamint a Fesztivál fővédnöke nyitotta meg:
"Még május környékén keresett meg az MKSZ vezetése, mi a véleményem a gála megszervezéséről. 2003-ban már játszott a politikusok válogatottja az akkori bajnok Dunaferr-rel, s ezzel jól népszerűsítettük a kézilabdasportot. Most kibővítettük az esemény, több csapat lép pályára, határontúliak és gyerekek is. A rendezést tavaszra terveztük, a parlamenti ciklus végére, de amikor bővítettük a résztvevők körét, rájöttünk, hogy más időpontot kell keresnünk. Rájöttünk, hogy a parlamenti ülések kezdetének második hete lenne a legalkalmasabb. A hétfői nap nem jó parlamenti elfoglaltságunk miatt, így találtuk ki szeptember 18-át. Talán a figyelmetlenségnek köszönhetően nem gondoltunk arra, hogy ez az MTV ostromának nevezetes időpontja is egyben. Amit elmondtam, az a valóság, nyugodt szívvel állítom. Eső esetén vagy választanunk kellett volna egy esőnapot, vagy egy fedett helyszínt. Szeretnénk, ha úgy tudnánk megtartani a gálát, hogy ne szenvedjen kárt a magyar kézilabda, valamint az MKSZ. Nem használna a sportnak, ha esetleg szélsőséges elemek megakadályoznák, vagy beleszólnának a rendezvénybe, és a médiát kihasználva a középpontba kerülnének".

Sinka László (a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára):
"Az MKSZ-nek 2013-ig szóló stratégiai elve van, ami szerint szeretnék az ország életében más területen is részt venni, olyanokon, amik jó célt szolgálnak. Jó példa erre a tavalyi szlovákellenes hangulat, amikor Kassán és Tiszaújvárosban barátságos mérkőzéseket rendeztünk. Ezzel híveket akartunk szerezni a barátságnak, a jószomszédi viszonynak. Az elmúlt időszakban értek minket támadások a mostani eseménnyel kapcsolatban, de úgy gondoljuk, hogy mindenki számára elfogadható gálára kerül sor. A lebonyolítást követően a befolyó összeg megmaradt részét a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnak adjuk át. Most már biztos, hogy a Körcsarnokban rendezzük a fesztivált. Remek dolog, hogy ötpárti egyetértéssel lehet egy ilyen rendezvényt megszervezni, ezért kicsit szomorú is vagyok, hogy más helyszínt kellett választanunk, de mindent összevetve ez látszott ésszerű döntésnek. Számunkra szokatlan volt, és igen nehezen éltük meg, hogy több olyan telefont is kaptunk, amiben azt közölték velünk, hogy menjünk el a térről, mert mindenképp meg fogják zavarni a játékot. Eddig azt tapasztaltuk, hogy általában Macedóniában éreztük csak magunkat fenyegetettségben, most viszont sajnos itthon is".

Diószegi László (Műemlékvédelmi Hivatal):
"Köszönöm az MKSZ-nek, hogy bevonták a műemlékvédelmet nemes céljaik közé. Ezeknek a örökségeknek a sorsa több, mint veszélyeztetett. Évek óta folyik az anyaország támogatásával a munka, de sajnos forrás hiányában nem fejeződhetett be. Épp ezért a sport támogatásával befolyt összeg a legjobb helyre fog kerülni. Igazi értékekről van szó, hiszen az európai gótika emlékeit szeretnénk megmenteni Kárpátalján és a Felvidéken. Köszönjük szépen az együttműködést!"

Kiss István (a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke):
"Meghívtuk a kézilabdatársadalom legrangosabb képviselőit, ezért nemzetközileg is elismert döntéshozók, EHF- és IHF-képviselők is részt vesznek az eseményen. Reméljük, hogy a magyarországi látogatásukról pozitív emlékekkel térnek majd haza. Férfi kézilabda világversenyt szeretnénk rendezni, így emiatt is rendkívüli fontossággal bír majd a fesztivál".

Bakonyi Tibor (MSZP, a MOB alelnöke, a politikus válogatott csapatkapitánya):
"Nagy figyelemmel kísérjük az MKSZ munkáját, véleményünk szerint az egyik leszerethetőbb csapat a magyar nőikézilabda-válogatott. Az öt párt közösen beszélte meg a részvételt, közösen készülünk, vegyes csapatokban játszunk, sőt, szombaton együtt veszünk részt az utolsó edzésen az Elektromos csarnokban. Szeretnénk, hogy a külföldi vendégek támogassák a férfikézilabda-vb megrendezését, valamint szponzorokat akarunk szerezni a sportágnak. A sport mint közös nemzeti ügy tart minket össze. Picit sajnálom, hogy sokan, sokfélét gondoltak erről a rendezvényről, de ellenzéki kollégáim garantálhatják, hogy mi a sport ünnepét szeretnénk megvalósítani, s ezen keresztül szeretnénk a magyar kézilabdázást jobb pozícióba juttatni".

Simicskó István (KDNP):
"A KDNP és a Fidesz értékelvű párt, ezért erre a mérkőzésre és a nemzeti kincset érő női válogatottunkra is mint érték tekintünk. A határontúli magyar kincsek támogatása olyan többletet jelent, amit minden parlamenti pártnak ésszerű támogatnia. Nagy kihívás a női válogatott ellen játszani, reméljük, hogy a politikusok megítélését nem fogja még inkább negatív irányba tolni a játékunk. Számomra külön öröm lenne, ha sikerülne gólt szereznem Pálinger Katinak, vagy bármely más magyar kapusnak".

Almássy Kornél (MDF):
"Az MDF-et egyedül én fogom képviselni, már csak életkorom folytán is. Egykori kosárlabdázóként ez kicsit nehéz feladat lesz, de természetesen nagy megtiszteltetés, hogy pályára léphetek. Remélem, hogy ez a néhány óra, és maga a meccs is kicsit jobb színben fogja feltűntetni a politikát, s el tudja feledtetni velünk, hogy milyen helyzetben vagyunk".

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi