Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fáradt zöld-fehér csapatok a katlanban

2007. augusztus 25. 1:50 © handball.hu

A Kulcsár Anita Emléktornán résztvevő hazai klubcsapatok edzőinek véleménye olvasható az első nap "forró" hangulatú mérkőzéseiről.

Fotó: v-man.hu
Fotó: v-man.hu
Cornexi-Alcoa Auto-Bahn

Vura József: A lányok nagyon akarták a győzelmet, ami alap a kézilabdában. Együtt volt a csapat, amihez biztos hozzájárult az utóbbi napok összetartása is. Kemények és okosak voltak, nagyon örülök, hogy nyertünk, de messzemenő következtetéseket azért nem vonnék le a mai eredményből. A fiatalok a pályán is megmutathatták, mit tudnak, hiszen számítunk rájuk. Az eredményesség a jobblövő poszton még nem az, amit gondolnék, de bízom benne, hogy javulni fog. Amennyiben így menetelünk tovább, akkor sok örömet fogunk szerezni a szurkolóinknak.

Kamper Olívia: Elég fordulatos meccs volt, hol ők, hol pedig mi vezettünk két góllal. Szerencsére a végén mi bizonyultunk eredményesebbnek. Szépen betartottuk az edzőnk taktikai utasításait, fegyelmezetten játszottunk, jól is védekeztünk. A támadásunk még nem az igazi, de a beállókat jól megtaláltuk. Fontos volt, hogy hátrányban nem omlottunk össze, nem adtuk fel, hanem visszahoztuk az eredményt.

Szrnka Hortenzia: Nagyon nehéz mérkőzés volt. Úgy érzem, rengeteg erőt kivett belőlünk, hiszen végig szoros, nagy iramú, küzdelmes találkozót játszottunk. Folyamatosan cseréltünk, és az újonnan bejött játékosok egytől egyik hozzá tudtak tenni az eredményhez. Volt tíz perc a második félidőben, amikor elkezdtünk kapkodni, felvettük az ellenfelünk rohanó játékát. Utána sikerült megtisztulni fejben, és végrehajtottuk azt, amit az edzőnk mondott: nyugodtan kezdtünk játszani egészen lövésig, hogy ne tudjon a Győr minket lerohanni, mert azzal nem könnyű felvenni a versenyt.

Presstige Média

Győri Audi ETO KC

handball.hu: Mi történt a csapattal az első mérkőzésen a Cornexi ellen?
Róth Kálmán: Tompán és fásultan játszottunk. Amióta kisebb sérülésekkel hazatértek a válogatott játékosok, nem tudjuk ugyanazt a munkát végezni, mint előtte. Ez látszik is a teljesítményünkön, hiszen Győrben már kirobbanó formában játszottunk, és bár akadtak hibák, de azért jól együtt volt a csapat. Most egy kicsit visszaestünk, motiválatlanok voltunk, a Cornexi viszont láthatóan gyorsabb, dinamikusabb volt nálunk. A fáradtság jelein túl a szívvel-lélekkel való játékban is problémák mutatkoztak.

handball.hu: Kivel vagy mégis elégedett?
Róth: Pálinger, Mravikova és talán még Tomori nyújtott jó játékot, de emellett a kulcsembereink szerény teljesítményével nem tudunk meccset nyerni. Védekezésben gyengék voltunk, ráadásul a támadójátékunk is elég gyatra volt. Megérdemelt volt a Cornexi győzelme, bár hozzáteszem, a meccs egyes részeiben mi is vezettünk, de aztán fegyelmezetlenül ellövöldöztük a labdát.

handball.hu: A második mérkőzés már jobban alakult...
Róth: Itt már lényegesen jobb hozzáállással játszottunk. A győzelem értékét növeli, hogy ismét fáradtan léptünk pályára, nem sikerült a köztes időben felfrissülni. Nagyobb szívvel és akarással játszottunk, ennek meg is lett az eredménye. A tavalyi BL-döntős Togliatti Bliznova nélkül is jó csapat, idén is jó eredményeket fognak elérni. Egy pihentebb gárdával akár még nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna.

Nem különösebben szoktam a közönséggel foglalkozni, de az utóbbi időben elterjedt egy olyan negatív jelenség, hogy kisebb csoportok egy külföldi csapattal vívott meccs alatt is a magyarok ellen szurkolnak. Nem szép dolog, ha az egészséges nemzeti hovatartozást is elnyomja a klubfanatizmus. Egy ilyen mérkőzésen szerintem egy cél lehet, a magyar sikerért szurkolni, buzdítani, játsszon a pályán akár a Ferencváros vagy az ETO, és legyen a lelátón akár fradista vagy győri szurkoló.

Dunaferr NK

Imre Vilmos: Elsősorban a támadó- és a lerohanásos játékunkkal vagyok elégedett, amit elterveztem, azt sikerült megvalósítani. Örülök, hogy nagy támadásszámmal és aránylag kevés hibával játszottunk. A kapusteljesítményünk főleg az első félidőben volt jó. Feltehetően az is közrejátszott a Fradi játékában, hogy nekik ma ez a második meccsük volt ebben a nagy melegben.

Budapest Bank-FTC

handball.hu: Látszólag magabiztosan győzött a Fradi délután a Podgorica ellen.
Zsiga Gyula: Nem játszottunk jól a 40. percig. Akkorra állt össze a védekezésünk, és az utolsó szakaszban sikerült meglépnünk jobban ellenfelünktől. Igazából ezen és a második mérkőzésen sem tudott a kapus és a védelem olyan teljesítményt nyújtani, ami céljaink eléréséhez szükséges.
handball.hu: Az esti mérkőzés másként alakul, ha az a Dunaferrnek is a második lett volna?
Zsiga: Egészen biztosan. Ember legyen a talpán, aki ennyi szünettel két meccset végigjátszik ilyen körülmények között. A Győr is azért bírta végig a második találkozót, mert többet tudott cserélni. Idő kérdése volt, hogy mikor adjuk fel lélekben a mérkőzést. Véleményem szerint játékosaim elsősorban fejben, lélekben fáradtak el, volt olyan gólerős játékosunk, aki támadásnál azt sem tudta, merre van a kapu.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi