Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Hódmezővásárhely célja a 6. hely

2007. július 10. 6:49 © handball.hu

Megkezdte a felkészülést a 2007-2008-as szezonra a HNKC SE felnőtt csapata. A délutáni tréninget sajtótájékoztató előzte meg, ahol bemutatkoztak az új játékosok és a szakmai stáb új tagjai.

A Hódmezővásárhely célja a 6. hely
Rapatyi Tamás, a HNKC SE vezetőedzője szerint komoly munka folyt az előző szezonban Vásárhelyen, a csapat gerince mostanra kiegészült új játékosokkal, ütőképes társaság alakult ki, a következő években helyezésileg is előrelépésnek kell történnie.

- Elődöm, Kiss Szilárd jó munkát végzett, letette a technikai és taktikai alapokat. Az erényeket megtartva, és tovább erősítve jó csapatunk lehet. Rendesen átalakult a mezőny, az 1-5. helyezettek elszakadtak a többiektől, de arra törekszünk, hogy felvegyük velük is a küzdelmet, méltó partnereik legyünk. Azt, hogy ebből mi sikerül, az adott pillanat dönti el. Az átigazolásokat befejeztük, bár erősíteni mindig lehet. Jól összeállt minden poszton a csapat, játékosállományilag rendben vagyunk.

Az ősz kilenc fordulóból áll, a DVSC-Aquaticum vendégeként kezdjük a bajnokságot.
- Kedvező a sorsolásunk, de nem lesz egyszerű – fogalmazott vezetőedzőnk. A világ egyik legerősebb bajnokságában minden csapat képes nyerni és kikapni bárhol. Bárki ellen játszunk, két pontot adnak érte. A szeptemberi hat fordulóban sok minden eldől, nagy szerepe lesz ebben a felkészülésnek, októberben és novemberben pedig a megfelelő formában tartáson lesz a hangsúly. Az igazán nagy dolgok tavasszal fognak eldőlni. Kevésnek tartom a 22 mérkőzést, hogy nem lesz rájátszás, az a középmezőnyt fogja igazán súlytani. A nemzetközi kupában induló csapatoknak lesz elég mérkőzésük, nekünk viszont 2-3 hetente kell majd meccset játszanunk, amit nem tartok jó dolognak, de tudomásul kell vennünk.

Hiányoznak a vásárhelyi kötődésű játékosok

Vezetőedzőnk előretekintése után, Antós István, az egyesület elnöke válaszolt arra a kérdésre, hogy miért nincs vásárhelyi játékos a keretben (az utánpótlásban is alig), hiszen a városhoz való kötődést erősíteni kell.

- A korábbi években egyáltalán nem volt utánpótlás-nevelés Hódmezővásárhelyen. Az ifjúsági csapat 8 játékosból állt. Amióta átvettem a vezetést, Tatai Tamás utánpótlás-vezető elkezdte felépíteni az utánpótlást, melyben történtek előrelépések. Biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló szezonban is lesz olyan tehetséges, fiatal játékosunk, aki meghívót kaphat a felnőtt csapat edzésére. A tavalyi felnőtt keretben szerephez jutott az ifibe visszajátszó Raffai Kata és Gagyi Erika, de nem láttuk bennük azokat a reményeket, amiket szerettünk volna. Mihucz Bernadett is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban, de ő sajnos derékfájdalmai és a tanulmányi elfoglaltsága miatt egyelőre szünetelteti az aktív játékot, viszont szeretnénk rá számítani a továbbiakban is. Serdülő csapatunk az országos döntőbe jutást tűzte ki célul, ők 2-3 éven belül beérnek, és reményeink szerint bemutatkozhatnak a felnőtt csapatban.

Mucsi Tamás, a HNKC SE kommunikációs vezetője elmondta, hogy Vásárhely és térsége általános iskoláival is meg fog történni a kapcsolatfelvétel, nagyobb bázisra kell hagyatkoznunk. Ehhez idő kell, de meg fogják teremteni a feltételeket.

Csapatorvosunkat Dr. Vörös János ajánlotta...

Szakmai vezetőink mellett helyet foglalt még Dr. Grochulski Radoslaw sebész szakorvos is, aki kifejezetten a nemrégiben elhunyt Dr. Vörös János csapatorvos kérésére érkezett klubunkhoz.

A „halasi légió”

Érkezési oldalon egy kapus, egy beállós és egy jobbszélső játékos ugyanazon csapatból, a Kiskunhalas NKSE-től érkezett. Amiért Vásárhelyre jöttek:

Vörös Henrietta (kapus): Véglegesen szeretnék a családommal letelepedni Hódmezővásárhelyen. Csapatembernek tartom magam, szeretnék segíteni a társaimnak. Örülök erős vetélytársamnak (Alena Abramovich), az egészséges rivalizálás a közös célt fogja segíteni.

Borbély Zsanett (beálló): Egy erős középcsapat van kialakulóban, szeretnék jól beilleszkedni a társaságba, és kiegyensúlyozott, eredményes játékot nyújtani.

Koroknai Viktória (balszélső): Jól éreztem magam Kiskunhalason, azonban örültem a megkeresésnek, és szívesen jöttem Hódmezővásárhelyre. Bízom abban, hogy jó teljesítményt fogok nyújtani.

A halasi múlttal, de már a Dunaferr NK ifjúsági csapatától érkező jobbszélső, Nagy Renáta előrelépésnek tekinti, hogy egy felnőtt csapathoz tudott igazolni, erősíteni szeretné gárdánkat.

Az értekezleten részt vett irányítónk, Wolf Alexandra is, akit még egyéves szerződés köt klubunkhoz. Voltak kérői játékosunknak, azonban ő a HNKC mezét választotta.

A HNKC SE 2007-2008-as csapata a következő: Wolf Alexandra, Jenőfi Katalin, Olha Nikolayenko, Koroknai Viktória, Borbély Zsanett, Vörös Henrietta, Alena Abramovich, Szepesi Ivett, Gerstmár Renáta, Sipos Krisztina, Bloj Teodora, Földes Kata, Nagy Renáta, Takács Dusmáta, Fülöp Andrea. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A csapat felkészülési menete, edzőmérkőzések

A HNKC SE július 9-től napi kettő, ill. három edzéssel készül a szeptember elsejei bajnoki rajtra. A felkészülés menetében természetesen szerepelnek edzőmérkőzések, melyek közül előreláthatólag az első hazai mérkőzés augusztus 10-én, pénteken délelőtt és délután is egy-egy találkozó Székesfehérvár nőikézilabda csapata ellen lesz.

A sajtótájékoztatóról a VTV felvételt készített, melyet a kedden 17:30, 20:00 és a 22:30-kor kezdődő Híradóban láthatnak Szurkolóink a városi televízió műsorán.

Lőkös Zsolt

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi