DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY9mDGfM' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Norvég válogatott: Irány Kína! | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Norvég válogatott: Irány Kína!

2007. június 19. 10:21

A norvég nőikézilabda-válogatott tagjai összekötötték a kellemeset a hasznossal: jelenleg Kínában tartózkodnak, hogy megismerjék a bő egy év múlva kezdődő olimpiai játékok országának kultúráját. Marit Breivik lányai a felfedezőtúrán kívül ráadásul négyszer pályára is lépnek a Távol-Keleten az elkövetkezendő egy hétben, méghozzá nem is akármilyen csapatok ellen (Dél-Korea, Spanyolország és a házigazda Kína).

Linn-Kristin Riegelhuth, Torbjorn Farovik és Marit Breivik Fotó: Jon-Are Berg-Jacobsen
Linn-Kristin Riegelhuth, Torbjorn Farovik és Marit Breivik
Fotó: Jon-Are Berg-Jacobsen
Pár órával a felszállás előtt a szövetségi kapitány által meghívott Ázsia-szakértő, Torbjorn Farovik előadását hallgatta érdeklődve a norvég alakulat. Miután a lányok megismerték a kínai kultúrát, politikát, történelmet, sőt, még a nők jogait is, kérdéseket tettek föl szinte mindenről, az áraktól kezdve az étkezési szokásokig.

"Érdekes volt végighallgatni az előadást, és többet megtudni Kínáról. Igen, persze gyakran nagy a különbség a képzelet és a valóság közt. Mindannyian várjuk már a túrát, amely nem csak a sportértéke, de összekovácsoló ereje miatt is hasznos. Fontos, hogy valami jót, valami újat együtt ismerhetünk meg" - mondta a Larvik játékosa, Linn-Kristin Riegelhuth.

A nemzeti csapat vezetője, Marit Breivik úgy gondolja, hogy fontos már most felkészülni arra, mire számíthatnak jövőre a pekingi olimpián. "Talán ez a túra és a Farovik úrral történő beszélgetés is hozzásegíthet minket ahhoz, hogy mi ünnepeljük az olimpiai aranyérmet. Ráadásul energiát is megspórolhatunk: mikor jövő augusztusban visszatérünk, már tudni fogjuk, mi vár ránk" - teszi hozzá a szövetségi kapitány.

"Mindenképp előny számunkra, hogy már most ott lehetünk Kínában, így jövőre már kizárólag csak az olimpiára koncentrálhatunk" - vélekedik a túráról Gro Hammerseng, aki műtétje után egyelőre nem harcra kész.

A repülőgép Shanghaiban landolt, majd a norvég lányok útja Hefeibe vezetett, ahol Spanyolország, Kína és Dél-Korea vár rájuk ellenfélként. "Levezetésként" pedig még az ötkarikás játékok helyszínén, Pekingben is nekifeszülnek a házigazdáknak. Az északi válogatott a kirándulást egyben a decemberi világbajnokságra való felkészülés első állomásának is tekinti.

"Kemény ellenfelekkel fogunk szembenézni, de elsősorban az egyéni játék, az állóképesség, és a belső posztok fejlesztésére koncentrálunk. Ez a júniusi összetartás nagyszerű kiindulópont az építkezésre" - állítja Breivik.

A norvég válogatott programja Kínában:

Hefei, június 21. Dél-Korea-Norvégia
Hefei, június 22. Spanyolország-Norvégia
Hefei, június 23. Kína-Norvégia
Peking, június 26. Norvégia-Kína

Forrás: Aftenposten
Fordítás: handball.hu (bee)

További hírek