DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYOTNmJf' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST BL: Drámai végjáték Südstadtban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

BL: Drámai végjáték Südstadtban

2007. április 20. 20:37 © handball.hu

Izgalmas végjátékot hozott a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója. Nyert ugyan hat góllal a Hypo NÖ, de ez nem volt elég a Lada Toljattival szemben, mivel a hazaiak hatgólos hátrányban kezdték a mérkőzést (Lada - Hypo 28-22), és idegenben lőtt több góllal a vendégek mehettek a döntőbe. A találkozó külön érdekessége, hogy a Hypo továbbjuthatott volna, ám Alina (Ariton) Marin időntúli hétméterest hibázott Szidorovával szemben.

BL: Drámai végjáték Südstadtban
Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó
Hypo NÖ - HC Lada Toljatti 35-29 (15-16)
Südstadt, 1000 néző
Vez.: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)

Hypo: Szanko - Nascimento, Acimovic 2, Piedade, Oh 3, Rotis-Nagy 10, Han 6(6). Cserék: Rusznacsenko (kapus), Kim 5, Boklascsuk 1, Fridrikas, Marin 5(3), Miguel Belina 1, Matuschkowitz 2. Edző: Ryan Zinglersen
Lada: Szidorova - Juscsenko 2, Mocsalina 2, Bliznova 5(3), Muravjeva 1, Posztnova 11(2), Marennyikova 2. Cserék: Konsztantyinova (kapus), Gruzdjeva 2, Csernojvanyenko 1, Szakada, Gricina 3. Edző: Alekszej Gumjanov

Kiállítások: 4 perc (Oh, Boklascsuk); 16 perc (Csernojvanyenko, Szakada, Szakada, Posztnova, Bliznova, Muravjeva, Gricina, Muravjeva)
Hétméteresek: 9/11 (Han és Marin hagyott ki egyet-egyet); 5/7 (Posztnova és Bliznova hagyott ki egyet-egyet)
Időkérések: 23'09" (10-13), 57'19" (31-28); 24'32" (10-14), 50'16" (27-24)

A mérkőzés: 5. p.: 1-1, 10. p.: 4-5, 15. p.: 7-7, 20. p.: 8-10, 25. p.: 11-14, félidő: 15-16; 35. p.: 17-18, 40. p.: 20-20, 45. p.: 22-22, 50. p.: 26-24, 55. p.: 30-27

Az előző mérkőzés: HC Lada Toljatti - Hypo NÖ 28-22 (13-12)
A döntőbe jutott: a HC Lada Toljatti 57-57-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

A lefújásig hihetetlen izgalmakat hozott a Hypo - Lada Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágó mérkőzésének végjátéka. Az első mérkőzésen Toljattiban a Lada nyert hat góllal (28-22), így a Hypónak legalább hat góllal kellett nyernie ahhoz, hogy továbbjusson a döntőbe. Sőt, a félidőben, 15-16-os állásnál már látszott, hogy a Lada 22 gólnál többet ér majd el, így a kötelező gólkülönbség plusz hétre változott.

Az első félidőben negyed óráig tartotta a tempót a Hypo, a gyorsjátékot játszó Lada viszont az ellenfél hibáiból élt, és eltávolodott Rotiséktól. A hazaiak azonban fel tudtak zárkózni Posztnova és Bliznova kiállítása alatt, így csak egygólos különbséggel fordultak a csapatok a félidőben.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahogyan az első: a Lada diktált, a Hypo pedig csak 18-18-nál volt képes egyenlíteni. Ekkor még nem volt erejük ahhoz, hogy a végső célt, a hétgólos győzelmet - és a döntőbe jutást - megszerezzék: nem tudtak eltávolodni ellenfelüktől.

A jég a 45. percnél tört meg, amikor Rotis ismét elkezdte lőni góljait, és felnőtt hozzá Marin valamint Kim is. Az eredmény aztán az 51. perc környékén plusz háromnál ismét megállt, s öt perccel a vége előtt maguk a játékosok sem hitték, hogy a döntőbe juthatnak, hiszen Posztnova mindig tudott válaszolni találataikra, és Prokop leányai hibát hibára halmoztak.

Két és fél perccel a találkozó lefújása előtt Zinglersen időt kért, és rendet teremtett a lányok fejében, így a hőn áhított döntőért mindent megtettek. Annyira, hogy a Lada hirtelen megtorpant, összeesett, kritikus helyzetekben hibáztak, és a kontratámadásokból a Hypo felküzdötte magát plusz hatra Rotis találatával. A védekezésre a kispadra leülő átlövő oda sem mert nézni, amikor a Lada támadott.

Tizenkét másodperccel a vége előtt Szanko kapus átlövést fogott, így megnyílt a lehetőség a hazaiak számára, hogy feltegyék az i-re a pontot, s végül a támadásból az angolai Miguel Belina büntetőt harcolt ki két másodperccel a meccs vége előtt.

Az időntúli hétmétereshez Alina (Ariton) Marin - a DVSC egykori játékosa - állt oda, s ez hihetetlen izgalmakat hozott a két csapat kispadján ülők részére - kiesés vagy továbbjutás? A Hypo szélsőjének azonban megremegett a keze, s a labdát egyszerűen belelőtte az egész meccsen jól védő Szidorovába, aki így a meccs hősének könyvelhette el magát.

handball.hu

További hírek