DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYwzE6xy' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A lányok készen állnak az Eb-re | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A lányok készen állnak az Eb-re

2006. december 6. 17:09 © handball.hu

Ítéletidő és süvítő szél fogadta a magyar válogatottat a göteborgi repülőtérre érve. A lányok másfél órás buszozás után megérkeztek Skövdébe, ahol az Eb-rajt előtt egy nappal izgatottságukat rövid városnézéssel levezetve várják az osztrákok elleni első csoportmeccset.

Mosolygós magyar lányok a skandináv ítéletidőben
Mosolygós magyar lányok a skandináv ítéletidőben
Hiába mutat 9 fokot a hőmérő higanyszála, a szakadó eső és a viharos sebességű szél megkeseríti az emberek életét az 50.000 főt számláló városkában, Skövdében. Ha ez még nem lenne elég, a nap 8 óra után kel fel, és délután fél négykor már teljes sötétség borul a vidékre. A skandinávok az egész napos félhomályt azzal próbálják ellensúlyozni, hogy a lakóházak és a falusi házikók ablakába is karácsonyfát ábrázoló égősort tesznek.


A városon kívül egyébként jó, ha kilométerenként látni egy-egy házat, amely általában egyszintes, és bordóra van mázolva. Mellesleg mindenütt lovak és bárányok legelésznek, és a helyiek felhívták a figyelmünket, hogy sötétedés után különösen óvatosan közlekedjünk, mert gyakori, hogy a kertekből almát lopkodó rénszarvasok megijednek az autó hallatán, és kiszaladnak az útra... Skövde környékén több kisebb-nagyobb tó is található, amelyek mélysége nem ritkán a 130 métert is eléri.

A belvárosban sétálgatva a rend, tisztaság és a szemet gyönyörködtető karácsonyi kivilágítás mellett a Skövde főterén feltűnő magyar, osztrák, macedón és szerb zászlóra (azaz az A-csoport résztvevőinek lobogóira) lettünk figyelmesek, melyeket - talán a fagytól félve - éjszakára eltávolítanak. Apropó, kézilabda: a skövdei aréna minden igényt kielégítő létesítmény, amelybe nem csak három kézilabdapályát, de külső, valamint belső uszodát is építettek. Mivel a helyiek között nem tapasztaltunk különösebb érdeklődést az Európa-bajnokság iránt (ne feledjük, Svédországban a női kézilabda háttérbe szorul a férfiak sikerei miatt, s a dán és a norvég csapat nem a mi csoportunkban szerepel), csodálkoznánk, ha megtelne az egyébként 2800 főt befogadó Skövde Arena.

A magyar lányok délutáni edzésére igyekezve egyébként kisebb meglepetés ért minket: a városban összefutottunk válogatottunkkal... A helyzetet Németh András gyorsan tisztázta: kiderült ugyanis, hogy mivel estére mindössze egy órányi edzésidőt engedélyeznek a csapatoknak, így inkább a városnézés mellett döntött a mieink szövetségi kapitánya. Délelőtt egyébként minden nap másfél órán át tréningeznek a lányok, így a kis kikapcsolódás rájuk is fért.

A helyi újság, a Skövde Nyheter mai számában egyébként fél oldalt szán a kontinensversenyre, amelyben kiemelten foglalkozik a magyar nőikézilabda-válogatottal, amelyet a csoport favoritjának titulálnak. Megemlítik, hogy hazánk 2000-ben megnyerte az Európa-bajnokságot, valamint azt is, hogy a világ legjobbjának választott Görbicz nemrég sérüléssel küszködött. Rövid interjút közölnek Németh Andrással is, aki megemlíti, hogy a legerősebb ellenfélnek a macedónokat tartja.

handball.hu (bee)
Svédország, Skövde

További hírek