DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY5cO7gG' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Németh a hat közé jutást tartja reálisnak | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Németh a hat közé jutást tartja reálisnak

2006. november 28. 15:02 © handball.hu

A handball.hu a közelgő nőikézilabda Európa-bajnokság előtt a magyarok szövetségi kapitányával, Németh Andrással készített interjút. A szakvezető elárulta, hogy ha nem készült volna egész évben foghíjasan a válogatott, vérmesebb reményekkel utaznának Svédországba. Azonban így is képesnek tartja a csapatot az első 6 hely valamelyikének megszerzésére.

Németh a hat közé jutást tartja reálisnak
handball.hu: Hogyan foglalnád össze csapat teljesítményét a felkészülési meccsek alapján? Kik nyerték el a tetszésedet és hol kell még javulnunk?
Németh András: A hármas védőkkel és a jobbszélsőkkel elégedetlen voltam, valamint Görbicztől is többet vártam, hiszen tud ő ennél sokkal jobban is játszani. Igaz, ő azért igazi versenyző típus, bizonyára az Eb-n odateszi majd magát. A balszélünket is jobban ki lehetne használnunk. Vegyes volt a kép, hiszen aki jól játszott az Pannon-kupa első meccsén, az betlizett a másodikon és ez fordítva is igaz. Tartottam tőle, hogy a spanyolok ellen majd fáradt lesz a csapat, aztán mégis nagyon küzdöttünk és 50 percig koncentrálni is tudtunk. A horvátok elleni mérkőzést sajnos könnyedén vettük. A játékosok fejében megjelent, hogy a spanyolok - akik ellen már több mint 10 góllal is vezettünk - megverték a horvátokat, s elkönyvelték, hogy könnyedén túljutunk rajtuk. Ezért nem is koncentráltunk, ehhez viszont nem vagyunk még elég frissek és gyorsak. A maradék egy hét tatai felkészülést a sebességünk növelésére, valamint a hibáink kijavítására fogjuk fordítani.

handball.hu: A kevés felkészülési mérkőzés talán nem csak a pihentetés célját szolgálta, hanem így próbáltad elkerülni, hogy az ellenfelek kielemezzék a játékunkat?
Németh: Ez fel sem merült bennem. A magyar játékosok erős bajnokságban szerepelnek, ahol elegendő mérkőzést játszanak, ezzel tehát nem lehet gond. Ha további meccseket játszanánk, az abból az időből venne el, amikor közösen készülhetnénk, nekünk pedig gyakorolnunk kell. Nyilván egy mérkőzés több időnket is elveszi a felkészülést is beleszámítva. Persze azért lesz még nyilvános fellépésünk: november 30-án 18 órakor a tatabányai ifi fiúk ellen játszunk, a mérkőzés bevételét pedig a város női csapatának támogatására ajánljuk föl, szombaton pedig a győri fiúk ellen lépünk pályára. Ez lesz az utolsó fellépésünk Magyarországon az Európa-bajnokság előtt.

handball.hu: Mi alapján döntötted el, hogy ki lesz a két itthon maradó játékos?
Németh: Nekem posztok szerint kell gondolkodnom. Az Európa-bajnokságon minden meccsen 14 játékos léphet pályára, s nekem azt kell vizsgálnom, hogy ők bizonyos problémákra hogy jelenthetnek megoldást.

handball.hu: Ez mit jelent pontosan?
Németh: Azt, hogy vannak olyan játékosok, akiket nagyon szerettem volna kivinni, mégsem tehetem. Ám vannak olyan stratégiai problémáink, amelyeket nehéz megoldanunk. A számok jelenleg úgy festenek, hogy mindenképpen négy szélsővel megyünk ki, egyet közülük pedig mindig kihagyunk. Mivel csapatunk egyik legjobbja Pálinger Kati, úgy gondolom, hogy elég lesz, ha két kapust viszünk Svédországba. Szerettem volna négy hármas védőt vinni, ám Tomori betegsége után nem találtam egy negyedik embert, így hárman maradnak erre a posztra. Mehlmann balkezes lövőként egyedül van, mellette Siti Eszter tudja ellátni ezt a pozíciót. Mivel a beálló feladata igen speciális, mindig két embert kell szerepeltetni ebben a pozíciókban. Ha elkezdünk számolni, láthatjuk, hogy alig marad bevethető emberünk. Felmerült, hogy további irányító játékosokat viszünk ki, azonban ez esetben csak Görbicz Anitát vagy Ferling Bernadettet tudnák helyettesíteni. Őket pedig nem kívánom kihagyni egyetlen mérkőzésről sem. Ezért döntöttünk inkább amellett, hogy a három beállót fogjuk forgatni.

handball.hu: Figyelemmel követted az aarhusi világkupa mérkőzéseit?
Németh: Nem, hiszen a világkupa résztvevői közül maximum a lengyelekkel kerülhetünk össze a középdöntőkig. A tavalyi világkupán az a Dél-Korea és Norvégia játszotta a döntőt, amely a világbajnokságon a mi csoportunkban volt. Az a torna tehát sokkal hasznosabb volt a mi szempontunkból, mint az idei világkupa.

handball.hu: De a többi világkupa-résztvevővel is összekerülhetünk az egyenes kiesés folyamán…
Németh: Igen, de nézzük csak meg, hogy addig hat meccset is játszanak még az Európa-bajnokságon!

handball.hu: Mi a magyar válogatott fő célja az Eb-n?
Németh: Nem tudom elképzelni, hogy van-e olyan csapat, amely ha kijut valamilyen versenyre, ne szeretné megnyerni. Az Európa-bajnokságon 16 ilyen válogatott van, előbb-utóbb persze mindannyian találkozunk a realitással, se ennek megfelelően fogunk kisebb-nagyobb célokat magunk elé tűzni. Annak feltétlenül van realitása, hogy a legjobb 6 csapat közé kerüljünk.

handball.hu: De nem tartod elképzelhetetlennek, hogy a döntőbe jussunk, s esetleg azt meg is nyerjük, ugye?
Németh: Azért én nem vagyok ennyire bátor. Egy ilyen év után szinte csoda kellene, hogy a döntőbe kerüljünk. Idén mindig legalább 2-3 ember hiányzott a keretünkből, amikor együtt dolgoztunk. A felkészülés elején Pálinger nem lehetett velünk, majd Mehlmann, Görbicz, Siti, Tóth, tehát klasszis játékosok hiányoztak. Én a munkában hiszek, tavaly pedig szinte mindenki az elejétől a végéig a rendelkezésünkre állt. Ráadásul idén Tomori személyében elvesztettünk egy olyan játékost, akit egy éves munkával sikerült beépítenünk a védelembe.

handball.hu (bee)

Kérdezd a szövetségi kapitányt!

További hírek