DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYO71T5A' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Megint az oroszok örülhettek | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Megint az oroszok örülhettek

2006. november 19. 18:06 © handball.hu

A bronzmérkőzéssel és a döntővel befejeződött a 2006-os Világkupa a dániai Aarhusban. A bronzot a jobban játszó dánok érdemelték ki az ukránok ellen, a Világkupa-címet pedig Oroszország válogatottja birtokolja majd. Az oroszok az utolsó percekben fordították meg a mérkőzés állását a románok ellen, így a vb-döntő után most is örülhettek a győzelemnek.

Fotó: Bölcsföldi István Péter www.bolcs27.hu
Fotó: Bölcsföldi István Péter
www.bolcs27.hu
GF World Cup '06 (Aarhus, Dánia) - A döntők
Hegedüs Márk
helyszíni tudósítása

Bronzmérkőzés
Dánia - Ukrajna 24-20 (15-7)

Dánia góllövői: Mikkelsen 8(1), Fruelund 3, L. Mortensen 3, Skov 2, Bonde Christensen 2, Thomsen 2, Kristensen 2, Troelsen 2
Ukrajna góllövői: Ljapina 7(4), Cigica 5(3), Jacenko 3, Verhejluk-Stri 2, Boklasuk 1, Lajuk 1, Sejenko 1
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 1-2, 10. perc: 5-3, 15. perc: 9-4, 20. perc: 13-4, 25. perc: 14-5, 35. perc: 18-9, 40. perc: 19-12, 45. perc: 20-14, 50. perc: 22-17, 55. perc: 23-19

Egy átlagos színvonalú mérkőzésen Dánia meg sem izzadva legyőzte Ukrajnát, ìgy a hazaiak szerezték meg a Világkupa harmadik helyét.

Brian Lyngholm Mette Sjöberg helyett ezúttal Trine Troelsennek szavazott bizalmat irányító pozícióban, más meglepő változtatást egyik edző sem alkalmazott a két csapat eddigi Vk-találkozóihoz képest. Mindkét oldalon kapkodás, pontatlan passzok jellemezték az első néhány percet, Ukrajna az 5+1-es védekezésének köszönhetően párgólos előnyre tett szert, góljaikat betörések után illetve hétméteresekből szerezték. Amikor a dán védelem összeállt, a közel 3000 szurkoló által biztatott hazai csapat átvéve az irányítást gyönyörű átlövésekkel visszavette a vezetést, és azt a mérkőzés végéig ki sem adta kezéből.

A dán csapatnál az elnyűhetetlen Skov, Fruelund, Mikkelsen és Lund Nielsen az, akik nagyot lendítenek az amúgy igencsak átlagos válogatotton. A már tegnap is megemlített gyenge jobboldali játék ezúttal is megmutatkozott, Bille-Hansen többször ziccerben hibázott, volt úgy, hogy a kaput sem találta el. Ezt látva Brian Lyngholm meglepő húzást eszközölt, a 21. percben beállította Louise Mortensent a balszélre, és átküldte a mai napon is sziporkázó Mikkelsent a jobboldalra.

A mai ukrán teljesítmény nagyon sok kivetnivalót hagyott maga után, elég talán annyit megemlíteni, hogy az első félidőben 15 perc alatt két, 25 perc alatt öt gólig jutottak.

Biztos dán vezetéssel kezdődött a második félidő, Lyngholm pályára küldte a Lene Thomsen, Trine Troelsen, Rikke Nielsen triót. Bár ne tette volna. Ismét megmutatkozott, hogy a dán válogatottnak nincsen igazi második sora, még a gyenge ukránok is lépést tudtak tartani velük. Rikke Nielsen tudása az évek alatt megkopott, játéka a mai gyors kézilabdához nagyon lassúnak tűnik. Egyedüli pozitívum a nagyon erős balszél, Mikkelsen és Mortensen is klasszis játékos illetve nagyszerű kapusaik azok, akik közül bármelyikük képes kimagasló teljesítményre.

A svédországi Eb-re röviden kitérve, szerencsés csoportban és ágon vannak, így a gyengébb játékosállomány ellenére is komoly esélyük lesz elöl végezni. Az ukránoknak pedig nagy formajavulásra lesz szükségük, hogy helytálljanak csoportjukban.


Döntő
Oroszország - Románia 29-28 (13-15)

Oroszország góllövői: Andrjusina 7(2), Turej 4, Posztnova 4, Poltorackaja 4(1), Karejeva 3, Bodnyeva 2, Romenszkaja 2, Jakovleva 1, Poljenova 1, Sipilova 1
Románia góllövői: Ardean-Elisei 10(4), Manea 7, Meirosu 4, Bese 3, Neaeju 3, Varzaru 1
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3-0, 10. perc: 4-3, 15. perc: 6-7, 20. perc: 10-10, 25. perc: 12-12, 35. perc: 16-17, 40. perc: 19-21, 45. perc: 22-25, 50. perc: 24-27, 55. perc: 27-27

A sima, és kívülállóknak kicsit unalmas bronzmeccs után, az NRGi Arenaban lejátszották a tavalyi oroszországi vb megismételt döntőjét. Végletekig nyílt, és magas színvonalú találkozón, a hosszan tartó román vezetést az utolsó percekben megfordítva, Oroszország megnyerte az idei Világkupát.

A Tadici, Musi edzőpáros érdekes húzásként Varzaru nélkül, a Rulmentul-játékos Avadaniival, és kapusposzton Dinu helyén Paslaruval lépett pályára. Az orosz 5+1-es védekezés a mérkőzés kezdeti fázisában nagyon hasznosnak tűnt, a románok nem tudtak gólt szerezni, így az orosz csapat a nagyon értékesen szereplő Anna Karejeva és a beálló Oxana Romenszkaja góljainak köszönhetően jobban kezdte a mérkőzést. Az első román gólt ki más, mint az All Star csapatba is beválasztott Ardean-Elisei szerezte, ekkor az oroszok 4-1-re vezettek.

Poljenova második kétperces kiállítása, és a román csapat jobb helyzetkihasználása visszavetett az orosz lendületből. Az agilis, és beállóként nagyon hasznosan szereplő Manea jóvoltából a 13. percben megtörtént az egyenlítés. Trefilov mester válaszként pályára küldte az addig kispadon helyet foglaló, jövőre a Slagelse csapatában szereplő Posztnovát, aki meghálálva a bizalmat a fellazult román védelem hibáit kihasználva kétszer is betalált. A románok 5+1-es védekezését az egyéni akciókban, betörésekben is jeleskedő Andrjusina is sikeresen használta ki. Varzaru pályára lépésével Románia rendezni tudta sorait, és a félidő végére - először a meccs folyamán - kétgólos előnyre tett szert.

A szünetben, mint ahogy az előző találkozókon is szembetűnt, Trefilov és játékosai az öltözőbe való távozás helyett inkább a pályán maradtak, és ott melegítettek, beszélgettek. Kapkodás, több eladott labda indításkor - ez jellemezte az orosz csapat játékát a második félidő kezdetén. A románok sem jeleskedtek a helyzetkihasználást tekintve, így az orosz csapat ismét egyenlített. Cristina Neaegu beállásával újabb lendületet kapott a román oldal, átlövésből szerezett góljaival illetve Ardean-Elisei és Manea találataival Románia négy góllal ellépett az orosz óriás elől, ahol ekkor csak az újra pályán lévő Bodnyeva tudott lépést tartani az újra magabiztosan támadó román csapattal szemben.

Poljenova piros lappal történő kizárása talán az oroszoknak kedvezett jobban, támadásaik gyorsabbak lettek. Ekkor Tadici mester Ardean-Eliseit már bal kettő pozícióban szerepeltette. Románia emberelőnybe került, a lehetőség kimaradt, majd orosz gól után a vb-címvédő újra beérte Romániát. Manea góljára Poltorackaja válaszolt, ismét az orosz csapatot juttatva előnyhöz. Turej kiállítása után 50 másodperc volt már csak hátra, Románia támadhatott, a bírók támadóhibát fújtak, így elszállt a hosszabbítás lehetősége. Az ellentámadás után az orosz csapat időntúli hétméterest kapott, Paslaru mentett, de ez már nem számított. Oroszország egy szenzációs, nevéhez méltó döntőben ismét legyőzte Romániát, akiknek nem kell szégyenkezniük, majdnem sikerült a visszavágás, Tadici mester tovább dolgozhat új célja, az olimpiai érem felé.


A torna All Star-csapata
kapus: Luminita Dinu (Románia)
balszélső: Henriette Mikkelsen (Dánia)
balátlövő: Valentina-Neli Ardean-Elisei (Románia)
irányító: Jekatyerina Andrjusina (Oroszország)
jobbátlövő: Jelena Poljenova (Oroszország)
jobbszélső: Christina Varzaru (Románia)
beálló: Ljudmila Bodnyeva (Oroszország)

A torna legjobb játékosa: Henriette Mikkelsen (Dánia)
A torna gólkirálnynője: Henriette Mikkelsen (Dánia) 42 gól/56 lövésből (75%)


handball.hu

További hírek