Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Triffa Ági Brazíliában debütál

2006. május 30. 15:44 © handball.hu

Triffa Ágnes személyében újoncot avat Németh András május 30. és június 10. között Brazíliában edzőtáborozó válogatottja. A Vasas 19 esztendős kapusa az alábbi interjúban arról is beszél, hogy szerinte a kerettagsággal kárpótolta őt az élet a korábbi kudarcokért.

Triffa Ági Brazíliában debütál
- Gondoltad volna, hogy az első, felnőtt mezőnyben eltöltött szezonod után a válogatottban is bemutatkozhatsz?
Triffa Ági: Inkább csak reméltem. Persze kissé visszás a helyzet, egy profi sportoló soha nem valamelyik társa sérülésének köszönhetően akar előrébb lépni. Nagyon sajnálom Herr Orsit, másképp szerettem volna debütálni.

- Azért nem a vakszerencsének köszönheted Németh András meghívását. Sőt, szakmai berkekben hónapok óta mondogatják, hogy az idény egészében kiegyensúlyozottan teljesítő „Tréfit” érdemes lenne kipróbálni...
Triffa Ági: Én is úgy érzem, hogy egy nagyon jól sikerült szezont zártam a Vasassal. Azt nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok a teljesítményemmel, mert maximalista vagyok, de azt nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy mindent, ami tudásomból telik, megtettem a csapatért. Miután klubedzőm, Mocsai Lajos fokozatosan felkészített a válogatottbeli bemutatkozás lehetőségére, nem ért teljesen váratlanul Németh András meghívása. Ezzel együtt persze különleges élményként éltem meg. Mondogattam is, hogy igazából csak akkor fogom elhinni, ha rajta ülök a repülőgépen.

- Hogyan értékeled a Vasas idei teljesítményét? Megfelel a várakozásaidnak a 7. hely?
Triffa Ági: A klubvezetés a 6-8. hely megszerzését tűzte ki célul a szezon elején, tehát megfeleltünk az elvárásoknak. Ugyanakkor boldogabb lennék, ha hatodikként végeztünk volna. Nagyon elszúrtuk a Kiskunhalas elleni idegenbeli meccset, ezért végeztünk egy hellyel hátrébb. Összességében azonban azt hiszem, nem vallott szégyent a csapat, s jövőre még jobbak leszünk. Az új játékosok igazolásáról szóló hírek optimistává tesznek.

- Mindig ilyen gyorsan jöttek nálad a sikerek?
Triffa Ági: Dehogyis! Épp ellenkezőleg! Utánpótláskorú játékosként végigjártam a ranglétrát a serdülőtől az ifin át a juniorig, de gyakran előfordult, hogy hiába dolgoztam teljes erőbedobással, mégsem volt meg az eredménye. Én olyan családból származom, ahol azt tanultam, hogy ha tisztességesen és jól teszem a dolgomat, azt elismerik. Ezzel szemben többször előfordult, hogy hiába voltam rendre jobb a vetélytársaimnál, másokat részesítettek előnyben. Emiatt időnként úgy elkeseredtem, hogy abba akartam hagyni a sportolást. Ilyenkor szerencsére ott volt édesapám, aki mindig elmozdított a holtpontról, s aki folyton azt ismételgette, hogy legyek türelmes, egyszer úgyis meglesz a munkám eredménye.

- De hát te voltál a 2005-ös esztendő legjobb junior korú női kézilabdázója?
Triffa Ági: Ez igaz, s roppant büszke is vagyok erre a címre! Most pedig, a felnőtt kerettagsággal, úgy érzem, kamatostól kárpótolt az élet. Nem sokan büszkélkedhetnek azzal, főleg nem kapusok, hogy 19 évesen behívják őket a válogatottba. S ha már így alakult, megpróbálok élni a lehetőséggel.

- Mit vársz a brazil túrától?
Triffa Ági: Semmiképpen sem kikapcsolódást. Ha már néhány éve a válogatott tagja lennék, biztosan úgy fognám fel, hogy kitűnő alkalom egy olyan hely megismerésére, ahová nem mindenki juthat el, de újoncként természetesen a szakmai részével foglalkozom. Az ellenfeleink közül a vendéglátók a legerősebbek, a brazil lányok nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években. Szerintem kemény meccseket játszunk majd velük. Nagyon várom, hogy pályára léphessek. Nem vagyok izgulós típus, de azért van bennem egy kis drukk.

- Biztosan segíti a beilleszkedésedet, hogy klubbeli csapattársad, Tomori Zsuzsa a norvégok ellen már átesett a tűzkeresztségen. Ellátott néhány jó tanáccsal?
Triffa Ági: Persze! Sokat mesélt az élményeiről, a tapasztalatairól, és megnyugtatott, hogy nem lesz semmi probléma.

- Mennyivel lesz nehezebb a bőröndöd hazafelé?
Triffa Ági: Remélem, nem sok gól terheli majd (nevet)! Komolyra fordítva: jókora listát kaptam arról, hogy kinek mit hozzak. Meglátjuk, mi fér be. Okosan kell vásárolnom, mert a bőröndöm súlya alig egy kilóval marad el attól, ami már túlsúlyosnak számít.

Szöveg és fotó: Presstige Média

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi