Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hajtott a Cornexi

2006. január 29. 10:32 © handball.hu

A csípős, deres januári szombaton a Fehérvár melletti Kunos Lovardában gyűlt össze a város lovassportot kedvelő közönsége, közéleti vendégekkel és neves sportolókkal, köztük a Cornexi-Alcoa-HSB Holding női kézilabdacsapatának tagjaival. Ugyanis első ízben rendezték meg egy téli kupasorozat részeként a fehérvári fedett pályás kettes- és négyesfogathajtó versenyt.

Hajtott a Cornexi
A koronázó város történetében egyedülálló módon klimatizált fedett lovardában szurkolhattak a nézők a hivatalos versenyen szereplő hajtóknak, később pedig igazi kuriózumként, a közélet és sportolók alkotta egységek megmérettetésének. A Cornexi csapatából felsorakozott Szabó Edina vezette alkalmi fogathajtók, Pádár Margó, Fekete Csilla, Szabó Vali, Sonata Vijunaite és Balogh Beatrix igazán kitettek magukért, hiszen nem mindennapi ellenfeleket kaptak a fehérvári női- és férfilabdarúgók, a helyi média, valamint a Kunos Lovarda csapata személyében.

A Cornexis lányok mintha mérkőzésre mentek volna, "fellépésük" előtt egy órával már a lovardában ismerkedtek a számukra ez idáig idegen fogathajtás rejtelmeivel. Az erőgyűjtést az istállóban kezdte a csapat, ahol ki bátrabban, ki bátortalanabbul közeledett, az egyébként jámbor, de méretüknél fogva tekintélyt parancsoló patásokhoz. A felkészülés második szakaszában a játékosok egytől egyig árgus szemekkel figyelték az éppen zajló kettesfogathajtó verseny minden mozzanatát, hátha ellesnek valamit a profi hajtók technikáiból. A lányok szórakoztatásáról és a feszültségoldásról Jack, a klub egyik pöttömnyi, de annál energikusabb házőrzője is gondoskodott, aki felváltva, megállás nélkül hívta játszani a kéziseket.

A verseny kezdete előtt kétszer három főre osztották a csapatot. A Szabó Vali vezette egység Fekete Csillával és Pádár Margóval - és természetesen egy profi hajtó segítségével - gördült a pályára, ahol könnyedén vették az akadályokat.

A legutóbbi raliautózás után szokatlan volt a mindössze két "lóerő". Kicsit izgultam, amikor megtudtam, hogy nekem kell hajtanom a lovakat, de szerencsére segítettek mellettem. A végére már ráéreztem, mennyire kell húzni vagy engedni őket. Nagyon jó érzés volt, tetszett." – mondta Szabó Valéria, miután leszállt a "vezetőülésről".

"Igaz, hogy legutoljára a Hortobágyon voltam lovak közelében még gyerekkoromban, de ennek ellenére nem féltem, mert bíztam a hajtókban és a lovakban, főleg Valiban, aki nagyon jól csinálta." - Tette hozzá Pádár Margó.

"Igen, én is megbíztam Valiban, de azért néha érdekesen tudtuk megtartani magunkat a kanyarokban. - nevetett Fekete Csilla.

A másik trió, Sonata Vijunaite, Szabó Edina és Balogh Beatrix mindeközben szorgalmasan gyakorolt a lovarda körüli terepen. Ennek ellenére Sonata szokásostól alaposan eltérő technikával és pályavezetéssel lepte meg a mindezen remekül szórakozó közönséget és a Sonny egyéni stílusát aggodalommal figyelő fogattulajdonost.

"Sonata fantasztikusan hajtott, főleg a felétől, amikor kiderült, hogy mi is a cél. Ugyanis nem mondták, hogy számsorrendben kell a kapukon keresztülhaladni, ezért az elején összevissza mentünk. Később, amikor már rájöttünk a logikájára, természetesen sokkal könnyebben ment." – mondta mosolyogva Szabó Edina.

Sonata Vijunaite, a nem mindennapi produkciójáért kapott közönségdíjjal a kezében, a következőket fűzte hozzá vezetőedzője értékeléséhez: "Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy életemben először csináltam ilyet, de az biztos, hogy legközelebb sokkal jobban fogom hajtani a lovakat."

Azonban nem mindenki élvezte olyan önfeledten a száguldozást. "Ellentétben a többi lánnyal én erőteljesebben kapaszkodtam a kanyarokban, főleg amikor begyorsultunk, talán még egy kicsit féltem is. Egyszer szép volt, jó volt, de elég volt. - mondta nevetve Balogh Bea, aki bátran helyt állt a megmérettetésen, mégis megkönnyebbülve szállt le a fogatról.

Szemmel láthatóan jól sikerült a finálé, a résztvevők és a közönség is egyaránt jól szórakozott, hiszen adott volt a jó hangulat, és egy igazán nem mindennapi esemény.

Kunos Csaba, a Kunos Lovarda tulajdonosa:

"Fehérvár történtében nem volt még ilyen, ezért is vagyunk különösen büszkék arra, hogy szép számú közönség mellett, Magyarországon is egyedülálló módon, klimatizált fedett lovardában rendezhettük meg ezt a fedett pályás kettes- és négyesfogathajtó versenyt. Maga a lovarda négy éve épül. Három éve díjugrató téli kupákat rendezünk, ezt a palettát színesítettük western-lovaglással, és most először fogathajtással is.

A hivatalos programot követően a fehérvári közélet számára rendeztünk egy kis versenyt, amelyen részt vettek a fehérvári női labdarúgók, a Fehérvár FC férfi labdarúgócsapat tagjai, a fehérvári média képviselői és természetesen a Cornexi kézilabdázói is. Elsősorban a sportág népszerűsítése érdekében szerettük volna, ha a fentebb sorolt kiválóságok megtisztelnek bennünket jelenlétükkel, és kipróbálják a fogathajtást.


Dvéri Zsolt labdarúgó, a közéleti verseny győztese:

Nagyon szeretem ezt a sportot, és mindig figyelemmel kísérem. Nekem is vannak lovaim, és szoktam otthon gyakorolni a fogathajtást. Egyelőre a labdarúgás tölti ki az életem, de nem kizárt, hogy a jövőben foglalkozom majd a hajtással.

Presstige Média

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi