Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Cornexi nehezen, a Győr könnyen győzött

2006. január 4. 22:51

Az NBI 14. és 15. fordulójából játszottak le egy-egy mérkőzést szerdán este. Székesfehérvárott a Cornexi alaposan megizzadt a Vasas ellen, és csak egy góllal múlta felül ellenfelét, míg a Győr tizenkét góllal verte a vendég Vácot.

Tomori Zsuzsa, Vasas
Tomori Zsuzsa,
Vasas
NBI, 14. forduló
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Vasas-invitel 28-27 (14-13)
Székesfehérvár, 900 néző
Vez.: Horváth, Németh

Cornexi: Sugár - Balogh B. 9(2), Siti 3, Szabó V., Triscsuk 1, Tápai Sz. 5(1), Kenyeres 3. Cserék: Fekete (kapus), Korgyuk 3, Vaszari, Pádár, Vijunaité 3, Őri E 1. Edző: Szabó Edina
Vasas: Triffa - Berta 2, Szilágyi, Moszkovaja 8, Blaskovits 1, Tomori 5, Horova 8(2). Cserék: Simon 1, Andrási, Őri A. 1(1), Ábrahám 1. Edző: Mocsai Lajos
Hétméteresek: 3/7 (Balogh B. és Triscsuk hagyott ki egyet-egyet, Tápai Sz. kettőt); 3/4 (Őri A. hagyta ki)
Kiállítások: 10 perc (Korgyuk, Korgyuk, Szabó V., Tápai Sz., Vijunaité); 16 perc (Ábrahám, Andrási, Berta, Horova, Horova, Moszkovaja, Szilágyi, Tomori)


Szabó Edina, a Cornexi vezetőedzője:

"A pár hetes szünet jó volt arra, hogy átgondoljuk az őszi szezonunkat, hiszen elég sok tapasztalatot szereztünk. Az eredményeink és a játékaink minősége alapján azonban szükség volt arra, hogy egy kicsit átszervezzük a csapat életét, így adva egy szigorúbb keretet a munkánknak. Megpróbáltunk összerakni egy újfajta védekezést és a támadásunkon is változtattunk.

Egy kemény mérkőzés volt, mert mindkét csapatnak fontos volt a győzelem. A mai modern kézilabda rendkívül gyors, és a test-test elleni küzdelem is benne van a játékban, ettől szép és látványos ez a sport. Úgy érzem egy kemény, de sportszerű mérkőzés volt. Rengeteg ziccert kihagytunk, sok eladott labdával, ami azt eredményezte, hogy egy kicsit mindig magunk után futottunk. Sajnálom, hogy a négygólos előnyt nem tudtuk megtartani, pedig gyönyörű akciókat dolgoztunk ki. Az ellenfél kapusa is nagyon ügyesen védett. Fontos, hogy nyerni tudtunk, mert ez rendkívüli örömet okoz. Az EHF-kupa mérkőzésekre nagy örömmel kezdjük meg a felkészülést, hiszen Cornexinek nagyon szép emléke fűződik a nemzetközi kupaszerepléshez."


Mocsai Lajos, a Vasas vezetőedzője:

"A két egyesület célkitűzése jelentősen különböző. A Cornexinél három-négy olyan válogatott kerettag van, aki nagyon komoly játékerőt képvisel, egy sikeres világbajnokság motivációjával játszik. A Vasas egy épülő egyesület, amelyik megpróbálja az őszi eredményeket tavasszal is megismételni, hogy a bajnokságban egyre jelentősebb szerepet tudjon vállalni.

A Cornexinek hazai pályán nagyobb esélye volt, mert tapasztaltabb csapat, azonban a Vasas segített nyitottá tenni a mérkőzést. A második félidő elején nem tudtunk megfelelő higgadtsággal kézilabdázni, és számos megfontolatlanságból adódott hibát követtünk el. A végjátékot, pedig szeretném még korrekten, videón elemezni. Büszke vagyok a csapatra, szépen dolgoztak, komoly kézilabdát játszottak, ami egy nagy sakkjátszma volt. A rutinosabb és szerencsésebb csapat győzött."

Siti Bea, a Cornexi csapatkapitánya:

"Csak a győzelem a fontos, hiszen magunknak tettük nehézzé a mérkőzést!"

Kenyeres Fanni, a Cornexi balszélsője:

"Nagyon örülök a győzelemnek, mert a világbajnokság óta tudom milyen épphogy egy góllal nyerni. Sok hibával játszottunk, de sikerült így is nyernünk, és ez már előrelépés az utolsó bajnoki mérkőzésünkhöz képest."

Tomori Zsuzsa, a Vasas játékosa:

"Kicsit szomorúak vagyunk, mert győzni jöttünk Fehérvárra. Nem tudtuk kihasználni az emberelőnyünket, és nagyon elhúzott a Cornexi. Bár fel tudtunk zárkózni, arra már nem maradt elég erő, hogy a végén átvegyük a vezetést.”"

Forrás: Presstige Média, a Cornexi sajtóreferense

NBI, 15. forduló
Győri Graboplast ETO KC - Váci NKSE 41-29 (20-14)
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 2000 néző
Vez.: Kisfalvi, Péli

Győr: Herr O. - Bódi 2, Mörtel 5(1), Lazer 5, Bradeanu 4, Gogirla 8(3), Dokic 5. Cserék: Petróczi (kapus), Nagy K. 4, Temes 3, Kovacsicz 4, Herr A. 1, Németh N., Szegedi O. Edző: Róth Kálmán
Vác: Juhász - Sterbik 3, Hornyák 6, Őri C. 3, Rábai 3, Veszeli 4(2), Belső 2. Cserék: Gridnyeva (kapus), Farkas V. 8(6), Klász, Zácsiková, Trufán, Bagócsi, Turza. Edző: Majoros Gusztáv
Hétméteresek: 4/5 (Gogirla hagyta ki); 8/9 (Veszeli hagyta ki)
Kiállítások: 4 perc (Dokic, Lazer); 6 perc (Hornyák, Rábai, Trufán)

A mérkőzés előtt a hazai klub vezetősége és a szurkolói egyesület nevében köszöntötték a világbajnoki résztvevőket: Görbiczet, Vértent, Kovacsiczot (Győr), Hornyákot, Őrit (Vác), akik a magyar, illetve Gogirlát, Bradeanut és Lazert (Győr), akik a román válogatottat erősítették. Vérten Orsolya civilben sántikált be a pálya szélére, hogy átvehesse az ajándékokat, erre az alkalomra ugyanis kiengedték a kórházból porcműtétje után. Görbicz Anita is szomorú arccal álldogált a vonal mellett, ő sem öltözhetett át erre a meccsre. Az ő operációjára valószínűleg a jövő hét elején kerül sor.

A mérkőzés kezdeti szakaszában a vendég váciak nyitott védekezéssel próbálkoztak, hiszen Dokic kényszerűségből balszélsőt játszott, így várható volt, hogy a hatosról kevesebbet próbálkoznak majd a hazaiak. A másik beálló, Lazer azonban így is sok labdát kapott, valamint szélsőbefutások és betörések révén is eredményesek voltak a győriek, hamar el is húztak (7. perc: 7-2). A két kapus, Juhász Edina és Herr Orsolya kiválóan védtek, több ziccert is hárítottak.

A folytatásban zártabb, hatosfalas védekezésre állt át a Vác, és Hornyák betörései révén átmenetileg sikerült is felzárkózniuk (14. perc: 9-7). Ekkor azonban újra felpörgött a hazai csapat, Gogirla és Mörtel ágyúzott többször is a vendégek hálójába, a győri kapuban pedig Herr Orsolya parádézott. Az első vastapsot is ő kapta, amikor a félpályáig előrefutva akadályozott meg egy indítást (20. perc: 13-8).

A második játékrész Dokic perceivel kezdődött, villámgyorsan lőtt három gólt, és önfeláldozóan szerzett labdát. Folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között (35. perc: 24-16). A vendégek részéről Farkas vállalta magára a gólgyártás oroszlánrészét, egy kivételével minden büntetőt értékesített, de még abban az egy esetben is gólt szerzett, mert a kipattanót be tudta vágni a kapuba. Mezőnyből viszont nem voltak igazán eredményesek a váciak, mert Petróczi Viktória is kiválóan védett.

A hazai balszélsők sérülései miatt Róth Kálmán többféle megoldással kísérletezett ezen a poszton: játszott ott Temes, az ifikorú Németh Nedda és Szegedi Orsolya, sőt, a balkezes(!) Bódi Bernadett is. Temes a szokott védekezési feladatai mellett támadó irányítóként is szerepet kapott, és jól is teljesített. A mérkőzés végeredményét Farkas Veronika időntúli hetesből állította be (41-29).

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi