DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY6beLd2' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hollandia ellen pontot kell szerezni | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hollandia ellen pontot kell szerezni

2005. december 13. 10:44 © handball.hu

Egy pont választja el attól a magyar nőikézilabda-válogatottat, hogy elődöntőbe jusson a szentpétervári világbajnokságon. Ráadásul ezt a pontot Hollandia ellen kedden kell begyűjteni, ellenkező esetben a csapat sorsa már az ellenfelek kezében (is) lesz.

Kép: Sport TV
Kép: Sport TV
Helyszíni tudósítás Szentpétervárról

Talán Németh András szövetségi kapitány sem kockáztatja a büntetést, s visz magával játékost is az esti sajtótájékoztatóra, amennyiben a csapat nyer, vagy döntetlent játszik Hollandia ellen. Az IHF-szabályok értelmében ugyanis a meccset követő sajtótájékoztatón a szakvezetés mellett egy kézilabdázónak is meg kell jelennie - erre hétfőn nyomatékosan felhívták Németh figyelmét. Tették mindezt úgy, hogy a horvátoktól még a kapitány sem tette tiszteletét.

Persze kit érdekelnek az IHF-regulák, elvileg a sajtóközpontban is kettő televíziónak kellene működni, egyiken a másik középdöntő-csoportot közvetítve. Nos, a Jégpalotában meg is van a két televízió, de bármit is a csinálunk, csak a mi csoportunk összecsapása látható. No meg néhány rajzfilm...

A technikai személyzet pedig egyszerűen csak az égre - pontosabban a mennyezetről lecsüngő vezetékre - mutat, s annyit mond: ez van, nincs más!

Visszatérve a hétfői, Horvátország elleni mérkőzésre, a csapat szakértők szerint önmagát kergette bele a hibázásba, igaz, ezúttal látszott néhány játékoson, már kezd fáradni a világbajnokság vége felé. Szerencsére Németh András szövetségi kapitány csapata meccsről meccsre ugyanolyan nagy szívvel játszik, kérdés, visszaüt-e előbb vagy utóbb, hogy ennyit kell harcolni egy-egy győzelemért.

A keddi, Hollandia elleni csata sorsdöntőnek ígérkezik. A csapat ugyanis, ha nyer vagy csak döntetlent játszik, akkor már biztosan elődöntős, azaz az oroszok elleni csata tét nélkülivé degradálódik. Vereség esetén viszont a sorsunk nemcsak a mi kezünkben lesz, amennyiben Hollandia az utolsó körben legyőzné Koreát, akkor nekük is vernünk kellene az oroszokat.

De ne is gondoljunk erre, bízzunk a válogatottban, amely az elmúlt évekhez képest két dolgot nagyon megtanult: az utolsó pillanatig küzdeni, s győzni.

handball.hu (pl)

További hírek