Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Nem lehet ennyi labdát eladni"

2005. október 27. 9:10

Október 26-án, szerdán a Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapata a Dunaferr NK otthonába látogatott, hogy megvívja a 8. bajnoki forduló rangadóját. A hazai gárda és a vendégek fej, fej melletti csatájából a Dunaferr együttese került ki győztesen, és 31-29-es végeredménnyel zárta a találkozót.

"Nem lehet ennyi labdát eladni"
Rangadóhoz illően parázs hangulatban kezdődött a Dunaferr NK és a Cornexi találkozója Dunaújvárosban. A lelátón a két szurkolótábor versenyében hosszan döntetlenre alakult az állás, úgy, mint a pályán az első félidő alatt. A Cornexi először a 6. percben vette át a vezetést Pádár Margit találatával, de hamar érkezett a válasz Mehlmann Ibolyától (5-5). Mindkét csapat fej, fej mellett haladva, felváltva szerezte az egyenlítő, majd a vezetést jelentő találatokat. A hazaiaknak kétszer volt esélye nagyobb különbség megszerzésére, ám a háromgólos hátrányból is sikerült a roppant tüzesen játszó Cornexinek rövid idő alatt felállni. A 24. percben a Dunaferr szintén három góllal vezetett a Cornexi ellen (14-11), melyet Kenyeres Fanni, Vijunaite Sonata, és az első félidőben hét gólt szerzett Balogh Bea találataival 16-16-ra, azaz a játék képének megfelelően döntetlenre sikerült kiegyenlíteni.

A szurkolótábortól volt hangos az aréna a második félidőben is, melyet az izgalmas játék, és a felfokozott hangulat jellemzett. Utóbbit a játékvezetők mindkét oldalról 2 perces kiállításokkal büntettek. A 8. percben a Cornexi már háromgólos előnyre tett szert (19-22), azonban Pádár Margit kiállítása a 17. percben jelentős érvágásnak bizonyult a vendégcsapatnál, megbontva az addig kiválóan működő védekezést és támadójátékot. A Cornexi zsinórban eladott labdáit a Dunaferr gyorsindításosokkal rendre góllal büntette, így néhány perc alatt ledolgozta hátrányát a Radulovics vezette csapat. A 26. percben már háromgólos hazai vezetésnek tapsolhattak a Dunaferr szurkolók (30-27). Az eredményt az addig hatékonyan játszó Cornexi már nem tudta megfordítani, így 31-29-es végeredménnyel a Dunaferr nyerte a 8. bajnoki forduló rangadóját.

Szabó Edina, a Cornexi vezetőedzője: "Egy jó és küzdős meccs volt, mindkét oldalon egy-két durva szabálytalansággal. A vereség okát elemezni fogjuk. Sajnálom, hogy így alakult, mert jobb oldalon Balogh Bea nagyon jó teljesítményt nyújtott, de a többi poszton nem tudtunk hozzá felnőni, nem tudtuk hozni a magasabb átlagot. Nagyon bosszant, hogy ez már a második mérkőzés, amin nagyon jól játszunk, de kikapunk. Sokkal jobban szeretem amikor nem játszunk jól, de nyerünk. A mai mérkőzésen jól látható volt, hogy a játékosok egyéni megoldásai megbosszulták magukat. Nem lehet ennyi labdát eladni. Pádár Margó kiállítása lecsökkentette a lehetőségeinket, mert Őri Edina - akiben nagyon megbízom és nagyon jó játékos - nem bírta elviselni annak a terhét, hogy egyedül maradt."

Kiss Szilárd, a Dunaferr NK vezetőedzője: "A győzelemről szól a játék, és ezt elértük. A lányok mentálisan fel tudtak nőni a feladathoz. Egy jó mérkőzés volt, ahol nagyon jól játszani nem lehetett, de úgy gondolom, ahhoz, hogy háromgólos hátrányból felálljunk, és háromgólos vezetést szerezzünk, nagyon komoly erő kell, és benne volt a játékunkban. Új csapatunk van, és sok minden gátolta a felkészülésünket is, de bízom benne, hogy megtartjuk a lendületünket, és még jobban hinni fognak a lányok. Gondoltam, hogy ennyire szoros lesz a mai mérkőzés, mert a Cornexit tartom a legokosabb csapatnak a mezőnyben. Azért veszélyes mindenkire nézve, mert fejben rendkívül erős és veszélyes játékosai vannak."

Mehlmann Ibolya, a Dunaferr jobbátlövője: "Szerencsére mindenki hitt magában, és nagy lendülettel, irammal mentünk. Amikor hibáztunk, akkor sem roskadtunk magunkba, hanem harcoltunk tovább. Hatvan perc alatt jó lenne hiba nélkül játszani, de akkor túl egyszerű lenne ez a sport. A Ferencváros elleni meccs után megbeszéltük a hibákat, és úgy készültünk erre a találkozóra. Volt ugyan egy kis mélypont, de remélem ezt most mindenki elfelejtette. Irány a BL!"

Balogh Bea, a Cornexi jobbszélsője: "Szerettünk volna nyerni. Ez a mérkőzés szintén előrelépés volt, annak ellenére, hogy a vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Részben uralni tudtuk a meccset, ami egy Dunaferr ellen nagy dolognak számít, főleg idegenben. A védekezésünk végig jól működött, és a Dunaferr nem tudta a lerohanás fegyverét használni, egészen a kapkodásunk miatt eladott labdákig, amelyekből a gólokat kaptuk."

Kenyeres Fanni, a Cornexi balszélsője: "Szerintem örömet kell, hogy okozzon a csapatnak, hogy ötletesen tudunk játszani, és nem küszködünk, erőlködünk görcsösen. Már látszódik, hogy egyre összeszokottabban és zsigerből játszunk. Vannak azonban olyan tíz perces blokkok, amelyeket le kell küzdenünk, hogy ugyanolyan ütős eredményre legyen esélyünk, mint amilyet a tavalyi évben elértünk. Nyerni jöttünk ide, de nem mindegy hogyan veszítünk. Azt gondolom, a mai játék után emelt fővel jöhettünk le a pályáról. A Dunaferr ellen nagyot küzdöttünk. Most nekik sikerült, de játszunk még hazai pályán ellenük, és remélem, akkor vissza tudunk vágni!"

Forrás: Presstige Média

A Dunaferr nyerte a rangadót

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi