Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Popovics: Mindig van hová fejlődni

2005. április 8. 7:23

Az Europamester.dk dán kézilabda-portál sztárinterjúval kedveskedett olvasóinak, melynek alanya nem más, mint a világ egyik legjobb játékosaként számontartott Bojana Popovics. A Slagelse DT szerb játékosa karrierje kezdetéről, valamint terveiről mesél.

Fotó: Henning Klaris
Fotó: Henning Klaris
Europamester: Mikor kezdtél a kézilabdázni?
Bojana Popovics: A nővérem kézizett, így nem véletlen, hogy már 11 éves koromban játszottam. Akkoriban egyfolytában őt utánoztam, korábban atletizáltam és számos más sportágat kipróbáltam a szabaidőmben.

Europamester: Már fiatalon is láttak benned fantáziát?
Popovics: A kezdetektől tehetségnek kiáltottak ki, de ez önmagában semmit nem jelent, ha nem tudsz fejlődni. Pályafutásom legelső éveiben kiváló edző keze alá kerültem, aki nagyon sokat segített a fejlődésemben, ekkor rengeteget változott a technikám és ennek nagyon örültem. Egy fiatal, tehetséges játékos számára egy felkészült edző kincset ér. Az ember a karrierje elején tanulja a legtöbbet és az is döntő, hogy ekkor jól játszon. Erre az alapra lehet építeni a továbbiakat.

'Bojana, a világ legjobbja' Fotó: Henning Klaris
Europamester: Álmaid közt szerepel, hogy te légy a világ legjobbja? Neked is van példaképed?
Popovics: Mindenki arról álmodik, hogy nagy játékos legyen. Ez fontos, ha a legjobbak között akarsz lenni. Ha nincsenek meg az ambícióid, nem jutsz messzire. Soha nem voltak példaképeim vagy konkrét játékosok, akiket bálványoztam.

Europamester: Anja Andersen segítségével kerültél a dán bajnokságba, a Slagelse csapatához. Mindenki látta benned a lehetőséget, de azért meglepő volt, milyen gyorsan váltál a világ egyik legjobbjává.
Popovics: Igen, jól döntöttem, amikor a Slagelséhez igazoltam. Bár technikailag képzett voltam, az erőnlétem nem volt épp a legjobb. Anja észrevette ezt a hiányosságom és segített a a fizikális fejlődésemben, valamint a védekezésemen is sokat javított. Ráadásul a pályán kívül is számíthattam rá, de a legfontosabb mégis az, hogy hiszek magamban és követem az álmaimat.

Fotó: Ellermann
Europamester: Camilla Andersen távozásával vezető szerep hárul rád. Ez a plusz felelősség nem hat ki a játékodra?
Popovics: Ugyanúgy gondolkodom csapatkapitányként is, mint eddig, de néha azért nagyobb nyomás alatt vagyok. Azonban nem érzem úgy, hogy összerogynék az elvárások terhe alatt, amelyek ebben a szerzonban is igen nagyok.

Europamester: A Slagelse erőfölénye nem annyira egyértelmű, mint a tavalyi idényben.
Popovics: Igen, idén nem vagyunk olyan meggyőzőek, de még mindig vezetjük a bajnokságot. Ráadásul sikerült a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé kerülni, és magunknál is szeretnénk tartani a trófeát.

Europamester: Mi a véleményed arról, hogy a világ legjobb játékosaként emlegetnek?
Popovics: Tényleg nem gondolkozom ilyenen, hogy "a világ legjobbja". Minden egyes edzésen keményen dolgozom, hisz egész életemben így tettem. Néha a megszokottól eltérő, látványos stílusban játszom, de ez soha nem előre eltervezett "mutatvány", hanem magától jön. Hiszem, hogy életkortól függetlenül senki sem tökéletes, hiszen mindig van hová fejlődni. Nagyon fontos, hogy folyamatosan fejleszd a képességeid. Tény azonban, hogy fiatalon sokkal könnyebben tanul az ember.

1999 - Podgorica Fotó: www.bojana17.dk
Europamester: A Slagelsével te már BL-győztesnek mondhatod magad. Mit hozhat még számodra a jövő?
Popovics: Úgy gondolom, hogyha egyszer megnyerted a kupát, meg szeretnéd ismételni a diadalt. A dán bajnokság a világ legjobbja és én szeretek ezen a szinten játszani. Jól érzem magam a Slagelsében és nem is tervezek más klubba igazolni. Nem tudom, mit tartogat a jövő számomra, de karrierem befejeztével nem kézilabda edzőként képzelem el magam. 2-3 éven belül családot szeretnék.

Europamester: Mégsem lett Anja Andersen a szerb válogatott szövetségi kapitánya, ahogy szeretted volna. Ennek ellenére az év végi világbajnokságon felveszed a nemzeti mezt?
Popovics: Tényleg sajnálom, hogy nem Anja lett az edzőnk. Vele mindent megnyerhettünk volna! Továbbra is a válogatott keret tagja maradok, azonban a szövetségnek számos kérdést le kell tisztáznia.

A család és a csapat Fotó: www.bojana17.dk
Europamester: Egy profi játékos számára fontos lehet, hogy időről-időre kicsit félretegye a kézilabdát. Te mivel töltöd a szabadidődet?
Popovics: Nagyon szeretek a családommal lenni, ilyenkor teljesen megnyugszom. A kirándulások szintén jót tesznek a lelkelmnek. A csapattársaimmal is sok időt töltök, hiszen több játékossal is egy nyelvet beszélünk. De nagyon jóban vagyok az ikasti Ana Batiniccsal és Ana Vojcsiccsal is.


Forrás: Europamester.dk (ford.: bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi