Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mehlmann: "Nem ijedtem meg!"

2005. március 9. 21:49

Ahogyan a magyar válogatottat, úgy az együttes jobbátlövőjét, Mehlmann Ibolyát is féltették néhányan a dánok elleni találkozók előtt. A játékos azonban kitűnően élt a lehetőséggel, s új szerepkörének megfelelően, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva (a három találkozón 15 akciógólt jegyzett) a magyar válogatott egyik vezéregyéniségévé lépett elő.

Mehlmann előtt áll a lehetőség
Mehlmann előtt áll a lehetőség
SZTÁR Sport: Hogyan dolgoztad föl az Európa-bajnokság után eltelt rövid idő alatt, hogy Radulovics Bojana örökségét átvéve a magyar válogatott első számú jobbátlövője lettél?
Mehlmann Ibolya: Nem ijedtem meg az új helyzettől, nem nyomott a tét. Sőt, kifejezetten jól éreztem magam a dánok elleni mérkőzéseken a pályán. Abban, hogy felszabadultan tudtam játszani, sokat segítettek a válogatott új vezetői, akik az első találkozásunkkor leszögezték: bíznak bennem.

SZTÁR Sport: Szinte alig találkoztatok a mérkőzéssorozat előtt. Mivel tudta Németh András elérni, hogy egy harapós, magabiztos válogatottat küldjön pályára Dánia csapata ellen?
Mehlmann Ibolya: Annak ellenére, hogy mindössze három napot töltött együtt az új csapat, nagyon jól sikerült a dunaújvárosi nyitány. Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy Németh András és Zsiga Gyula személyében kiváló szakemberek kezébe kerültünk, ám azt meglepetten tapasztaltuk, mennyire fontos számukra a munka emberi része is. A kapitány és segítője szeretné, hogy ne csupán játékos-edző viszony alakuljon ki köztünk, odafigyelnek arra, hogy emberközpontú és jó hangulatú légkört teremtsenek a válogatottnál.

SZTÁR Sport: Ennyi elegendő is ahhoz, hogy a jövőben rendre legyőzzük a skandinávokat?
Mehlmann Ibolya: Néhány edzéssel a hátunk mögött, első nekifutásra természetesen szakmailag nem lehet megváltani a világot. A legfontosabb ezúttal az volt, hogy a fiatal, rutintalan játékosoknál a bizonyítani akarás ne váltson át stresszbe. Meggyőződésem, hogy a felszabadult játékhoz hozzájárult a szövetségi kapitány pályán kívüli taktikája. A dunaújvárosi meccs előtt ugyanis Activity partit szervezett nekünk, ahol a páratlan számú mezt viselők a párosok ellen játszottak. Egy ilyen alkalom lehetőséget nyújt a beszélgetésre, a kikapcsolódásra és az ismerkedésre is.

SZTÁR Sport: Bár első ránézésre vadonatúj a magyar női válogatott, elnézve egy-egy támadást, akár ismerősnek is tűnhetett az összeállítás. Pályára lépett a 2001-es junior vb-ezüstérmes csapat magja...
Mehlmann Ibolya: Úgy vélem, csak idő kérdése volt, mikor történik meg a generációváltás, s hogy ezáltal újra együtt játsszunk. Nem titkolom, vártuk is a pillanatot. Még ifista korunkban emlegettük először, hogy milyen jó lesz, amikor majd egy korosztállyal följebb, a juniorok közt is együtt leszünk. Juniorként pedig arról álmodoztunk, hogy majd a felnőttben... S most, miközben annyit nevetünk, mint már régen, újra együtt csomagolunk, utazunk, játszunk.

SZTÁR Sport: Mi lehet a legfőbb erénye az alakuló csapatnak?
Mehlmann Ibolya: Az összetartása. Már most is azt éreztem, hogy a tapasztaltabb játékosok pozitívan állnak az újoncokhoz, a fiatalok pedig tanulásra, sikerre éhesek. Szükség is lesz a segítőkészségre, a csapatszellemre, hiszen a rutintalanságot valamivel pótolnunk kell majd az első időkben.

SZTÁR Sport: Az idei év bizonyára a csapatépítés jegyében telik, decemberben azonban Oroszországban világbajnokság lesz...
Mehlmann Ibolya: Egy élsportoló önmagát hazudtolná meg, ha azt mondaná: rendben, ez a csapatépítés éve, az eredmény csak másodlagos. Igaz, csupán fél év áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy felkészüljünk a vébére, mégsem lehet más a célunk, mint hogy a magyar női kézilabdát továbbra is az elitben jegyezzék, azaz, hogy az aktuális világverseny első öt csapata között végezzünk. Egyébként sem lógunk ki a sorból, hiszen valamennyi ellenfelünknél fiatalítás zajlik.

SZTÁR Sport: Veled kapcsolatban úgy hírlik, a Győri Graboplast ETO-nál eltöltött hét év után klubváltásra készülsz...
Mehlmann Ibolya: Ami tény: nyáron lejár a szerződésem az ETO-val. Voltak jó ajánlataim külföldről is, de úgy gondoltam, nincs még itt az ideje a légiós életnek. A válogatott szempontját helyeztem előtérbe, és arra jutottam, hogy most, amikor egy nagy lehetőség előtt állok, nem célszerű külföldre költöznöm. Jobb, ha szem előtt vagyok, és itthon fejlődöm tovább. Így valószínűleg a hazai ajánlatok közül választok, a döntésem pedig a közeljövőben ki fog derülni.

Forrás: SZTÁR Sport (Pircs Anikó)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi