Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ami rendelve van az embernek...

2005. március 1. 23:43

A Fejér Megyei Hírlap interjút közölt a tavaly nyáron a Cornexi-Alcoa-HSB Holding kézilabda-csapatához igazolt válogatott kapussal, Sugár Tímeával. A fantasztikus képességekkel megáldott kapussal való beszélgetést teljes terjedelmében közöljük.

Sugár Tímea (fotó: Bölcsföldi István)
Sugár Tímea
(fotó: Bölcsföldi István)
FMH: Jól érzi magát Fehérváron, illetve a csapatnál?
Sugár Tímea: Köszönöm a kérdést, amire a válaszom: igen. Azt kaptam, amit vártam, de a szerződésem még nem járt le, így majd akkor tudok igazán bővebb választ adni. De egyelőre pozitívan tudok nyilatkozni ebben a témában.

FMH: Nem csodálom, hiszen például a szurkolók máris sztárként kezelik. Elég, ha csak a Byaasen elleni találkozóra gondolok, amikor kórusban éltették önt...
Sugár: Úgy vélem, hogy a mai Magyarországon a sztárság fogalma egy kissé elcsépelt dolog. Nem hiszem, hogy én igazán sztár lennék. Persze, ami a mérkőzés után történt, az mindennél többet ér. Ezért csinálja az ember, ezért is sportol. Lelkileg nagyon sok pluszt ad az, hogy szeretik, hogy fontos a nézőknek és a csapatnak. Ha valakit dicsérnek, az nagyon jó dolog.

FMH: Számomra feltűnt, hogy a norvégok elleni visszavágó után láttam először igazán felszabadultan nevetni, s az is, hogy Sugár Tímea általában egy komoly nő benyomását kelti.
Sugár: Ezzel nem vitatkozom, hiszen valóban komolynak tűnhet a rólam alkotott külső benyomás, de úgy is élem az életemet. Számomra a kézilabda nagy örömöt okoz, és felszabadulttá tesz. Vallom, hogy az élet minden pillanatát úgy kell megélni, hogy boldoggá tegyen. Nekem az is öröm, hogy itt lehetek Fehérváron, s itt próbálom boldoggá tenni az életemet. Egyébként alapvetően komoly beállítottságú vagyok, de azért bennem is munkálkodik a gyermeki énem. Baráti társaságban teljesen nyitott az ember, így a magaméban én is hülyéskedek, s előfordul, hogy elengedem magamat.

FMH: Nehéz, vagy könnyű Sugár Tímea társaságába férkőzni?
Sugár: Nehéz, de akit egyszer elfogadok, az ott is marad, azt onnan nem engedem el. A jelenlegi társaságomat őszinte barátság fűzi össze, s ilyen barátságok általában nehezen születnek. Már egy is nagyon jó dolog az ember életében, de nekem több is van.

FMH: Fehérváron is?
Sugár: Itt folyamatban van, de még nem tudom, hogy őszinte baráttá válhat-e valaki. Az viszont tény, hogy a csapaton belül és körülötte baráti a légkör.

FMH: Maradjunk még a komolyságnál, hiszen azt olvastam önről, hogy Márai Sándor az egyik kedvenc írója.
Sugár: Így igaz, s a Gyertyák csonkig égnek az egyik kedvenc olvasmányom. Nagyon szeretem az írásait, azt az egészet, amit és ahogy leír. Nehéz ezt megfogalmazni, csak ahogy olvassa az ember, akkor döbben rá: ez és ez tényleg így van az életben. Aztán később is gyakran az eszembe jutnak Márai sorai. Egyébként megjelent egy irodalmi sorozat, amelyben a régi és fontos könyvek ismét megjelentek. A régebbi korok legkiemelkedőbb műveit adták ki, s elterveztem, hogy elolvasom őket, mert kellenek a műveltségemhez. Élvezem az olvasást, ami nekem sok pluszt ad.

FMH: Ha nem tabu, akkor más vizekre eveznék, a magánélet területére. Ugye, hajadon?
Sugár: Igen, még a keresési fázisban vagyok. Mielőtt megkérdezné, ezzel kapcsolatban nincs kialakult ideálom, hogy milyen legyen az illető. Számomra az a fontos, hogy valami megfogjon benne, de ezt most nem lehet mihez kötni. S ha kérhetem, ez legyen bőven elég a magánéletemből.

FMH: A szüleire rákérdezhetek? Már csak azért is, mert pécsi létük ellenére, szinte valamennyi fehérvári mérkőzésen helyet foglalnak a lelátón.
Sugár: És szurkolnak nekem, ami számukra és számomra is nagyon fontos dolog. Nagyon szeretem a szüleimet, akik nagyon fontosak számomra. Általában dicsérnek, s ezzel a hájamat kenegetik. Apukám korábban kosárlabdázott, de a családban az anyai nagypapám volt nagy sportoló, ebben a tekintetben rá hasonlítok. Nagyon jó tornász, majd futballista volt. Ő látta és megtapasztalta, hogy milyen az élsport, s ezért is tiltották meg nekem. A sors viszont úgy hozta, hogy végül is élsportoló lettem. Ami rendelve van az embernek, az elkerülhetetlen.

FMH: Érdekel a dolog, vallásos?
Sugár: Római katolikus vagyok, de a hitet magamban gyakorolom. Azt vallom, hogy minden embernek kell egy kapaszkodó, de azt, hogy minek is nevezi, emberfüggő dolog. Van, aki egy tárgyban hisz, van, aki másban. A hitem nekem is segített már. Kialakítottam magamban valamit, amiben én hiszek, s az életemben ez állandóan jelen van, de csak szerényen. Ezer tervem van, de ezek folyamatosan megújulnak. Tervezek közelre, s próbálom ezeket teljes mértékben megvalósítani, míg a távlati elképzelések állandóan változnak. Így például két éve még nem gondoltam arra, hogy a fehérvári csapat játékosa leszek, aztán így alakult a sorsom.

FMH: És a jövőbeni civil élete?
Sugár: A szüleim arra inspiráltak, hogy tanuljak, hogy később majd széles palettáról tudjak választani. Így elvégeztem a közgazdasági szakközépiskolát (s könyvelő, statisztikus és tervező is lehetek), majd a Tanárképző Főiskolán a testnevelési szakot. Még nem tudom, hogy végül melyik lesz majd a befutó, de még van időm felkészülni.

FMH: Bántották már az életében?
Sugár: Természetesen engemet is meg lehet bántani, hiszen gondolkodó és érző lélek vagyok. Így aztán volt már részem benne, mint bárki másnak, s olyan is volt, ami mély nyomott hagyott maga után. Ugyanakkor vallom, ha ezek kimaradnának az életemből, akkor nem olyan lennék, mint amilyen vagyok. S azt is tudom, ha szándékosan nem is, de biztos, hogy én is bántottam már meg valakit.

FMH: Most ismét behívták a válogatottba. Ez elégtételt jelent az Eb-ről való kimaradása miatt?
Sugár: Nem hiszem, hogy ezt elégtételnek kell venni, s én nem is veszem annak. Eddig is válogatott voltam, s mindenfajta egoizmus nélkül mondhatom, hogy válogatott szintű játékos vagyok. Eddig hetvenhárom alkalommal ölthettem magamra a címeres mezt, Európa-bajnok vagyok, világbajnoki ezüstérmes, védtem már Bajnokok Ligája döntőben, magyar bajnoki címek és Magyar Kupa győzelmek vannak a tarsolyomban. Bármi is történt, én mindig a tudásom legjavát adtam és adom.

forrás: Fejér Megyei Hírlap (Matók János)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi