Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Osztrák siker a fehéroroszok ellen

2004. december 12. 20:29 © handball.hu

A D csoport utolsó mérkőzésén két fáradt csapat találkozott egymással. A mérkőzést rengeteg technikai hiba, rosszul előkészített lövés, és Rusznacsenko valamint Petrakova révén két kiváló kapusteljesítmény jellemezte. A végeredmény 26-21 a kevesebbet hibázó osztrák csapat javára. Szakkommentátorunk Tóth László volt.

Logvint nem tudták tartani a fehéroroszok sem
Logvint nem tudták tartani a fehéroroszok sem
A mérkőzés szakkommentátora Tóth László, a férfi junior válogatott szövetségi kapitánya és a Győri Tento ETO csapatának vezetőedzője. Előzetes esélylatolgatása:
A két csapat között nagy különbség van, 8-10 gólos osztrák győzelemre számítok.

A csapatok a kezdeti izgalom miatt sorra hibázták el a helyzeteket, még hetesből sem sikerült betalálniuk. Az osztrákok igyekeztek nagy iramot diktálni, sikerült is megzavarniuk és hibára kényszeríteniük a fehéroroszokat, amellyel előnyt is szereztek.

Tóth László: Kezdeti idegeskedés után az osztrák csapat nagyszerűen védekezik, több labdát szerez, a kapusuk is jól véd, a megszerzett labdákkal megindulnak és szinte hibátlanul fejezik be a lerohanásos támadásaikat.
A beloruszoknak nem szabadna ennyi labdát eladni, és az átlövéseknél pontosabban kellene célozni, illetve az ellenfél lerohanásainál szervezettebben kellene visszarendeződni a védekezésben. Azonban ez számukra szinte lehetetlen a technikai és taktikai tudáskülönbség miatt.

A fehéroroszok az első tíz percben legalább 6 technikai hibát vétettek, bár Arciomenka átlövésgóljával sikerült kicsit csökkenteni a hátrányon. (6-3).

Kicsit lelassult a játék, az osztrákok visszavettek a tempóból, de így is voltak technikai hibáik. Logvin kettőt fölélőtt, le is cserélték. Hosszabb gólszünet következett, amit Klimankova sem tudott még hetesből sem megtörni. A kicsit unatkozó közönség a labda elrejtésével szórakoztatta magát, alig akarták visszaadni.

Tóth László: Tipikus harmadik meccset látunk. Hamarabb fáradnak el a játékosok, mint a két korábbi meccsen, ez pedig rossz lövéseket és technikai hibákat eredményez. Az osztrákok az előző két mérkőzést 7-8 játékossal játszották végig, ez most meg is látszik a teljesítményükön.

A 19. percben Logvin hetesből gólt lő, megtörve az újabb gólszünetet. (8-4)

Tóth László: Az első 20 perc kevés tudatosságot, rengeteg technikai hibát hozott. Két fáradt csapatot látunk, melyből az osztrák a lerohanásainak köszönhetően jobban jött ki.
A sorozatterhelést még ezen a szinten is nehezen bírják a játékosok, jól látható ezen a meccsen.

Az osztrákok minden belorusz gólra kettővel válaszoltak: 11-6.

Egy szerencsétlen mozdulat után az irányító Ofenböck zokogva esett össze, megsérült a bokája. Komoly érvágás volt az osztrák csapatnak, mert a sztárjátékosok közül ő volt az, aki a legkevesebbet hibázott.

Tóth László: Az osztrákok felállt fal ellen túl lassan játszanak, és az átlövőik, Logvin és Rotis halványabbak, mint az előző két mérkőzésen. Hozzá kell tenni, hogy Petrakova jó kapus, nem olyan könnyű neki gólt lőni.

Ofenböck kiválása után nehezen szereztek gólt az osztrákok. Ráadásul sok technikai hibát is elkövettek.

Tóth László: Nagyon gyenge első félidőt láttunk, két-három villanással osztrák részről, ez mutatkozott meg az eredményben. Mindkét csapat sokat hibázott, amit egyértelműen a fáradtság számlájára írok.

A második félidőre visszajött Ofenböck, ez jót is tett az osztrák csapatnak. A beloruszok megpróbálták tartani magukat, de folytatódott az "egy fehérorosz gólra két osztrák gól" tendencia.

Barbara Strass két gólt lőtt egymás után Rusznacsenko indításaiból, a másodiknál törzsből visszafordulva, egy kézzel kapta el az indítást, miközben teljes sebességgel robogott előre. Gyönyörű mozdulat volt (15-9).

Tóth László: Hiába, jó az "öreg" a háznál.

Az osztrákok hetesből voltak eredményesek Teodorovic révén. 17-11.

Tóth László: Úgy látszik a beloruszoknak nem volt elég egy nap a regenerálódásra. Mással aligha magyarázható ez a rengeteg technikai hiba. A szlovén játékvezetők nagyon szigorúak, de következetesek. Minden belemenést, vagy lépésgyanús támadást lefújnak. Ilyen bírói felfogásnál fontos, hogy a belemenésekre játsszanak rá a védők. Ezt a rutinos Barbara Strass észre is vette, és ki is használta. Logvin is feljavult a második félidőre, már a harmadik gólját dobja.

A magyar közönség szimpátiája a beloruszok mellett volt, de nem szurkoltak úgy nekik, mint a franciák ellen. Miután eldőlt a mérkőzés, az osztrákok a fiatal játékosaikat is bevetették. Emiatt egy kicsit kiegyenlítettebb lett a játék képe, de a különbség jelentős maradt, mert Logvin megtalálta a formáját. Talajról, felugrás nélkül gyönyörű gólt lőtt (22-15).

Tóth László: Már csak az a kérdés maradt, hogy meglesz-e a nyolc-tíz gólos különbség. Megváltás lesz a csapatoknak a sípszó.

Arciomenka vezérletével a fehéroroszok kicsit közelebb férkőztek, de már csak becsületből hajtottak (26-21).

Tóth László összegzése a mérkőzésről: Két rendkívül fáradt csapat egymás elleni játékából az osztrákok kerültek ki győztesen. Míg a beloruszoknál Petrakova kapus és Arciomenka vitte a prímet, a többi játékos teljesítményével nem tudott melléjük felzárkózni. Az osztrákok sokkal egységesebbek, több, egyénileg is képzett játékossal rendelkeznek, és ez megmutatkozott a végeredményben is. Ennyi technikai hibát igazából NB-II-es mérkőzésen követnek el a csapatok.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi