DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYzAvI2J' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Az olimpiát elszúrtuk, most bizonyítunk!" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Az olimpiát elszúrtuk, most bizonyítunk!"

2004. november 13. 11:11 © handball.hu

Bohus Beáta hosszú pályafutása során mindössze 57-szer ölthette magára a címeres mezt, ám a világbajnoki ezüstérem megszerzésében mégis hatalmas szerepet vállalt, mint a védelem alapembere. Bea nem góljaival, hanem kiváló védőmunkájával és példás hozzáállásával hívja fel magára a figyelmet. Interjúnkból kiderül, hogy a Dunaferr csapatkapitánya mit vár a hazai rendezésű Európa-bajnokságtól.

Bohus: "Nyerni fogunk!"
Bohus: "Nyerni fogunk!"
handball.hu: Úgy tűnik, a Ferencváros otthon mindig képes megszorongatni a Dunaferrt...
Bohus Bea: Tényleg nem volt könnyű meccs, a Fradinak most is jó csapata van, ezért mindig nagy értéke van itt a győzelemnek. Ezúttal is nagyon keményen készültünk ellenük, de valahogy mégis más volt a mérkőzés, mint eddig, talán mert idegesebbek voltunk.

handball.hu: Két szabadnapot kaptok, aztán elkezdődik a válogatott Eb-felkészülése. Mivel töltitek ezt a kevés időt?
Bohus: Valóban kevés, nagyjából arra lesz időnk, hogy hazamenjünk, összepakoljunk és bevonuljunk az edzőtáborba. Persze kapunk még pár szabadnapot az Eb előtt, de azoknak más hangulatuk lesz, mondhatni, ez az utolsó szabad hétvégénk. Hozzáteszem, hogy nekem könnyebb a helyzetem, mert a válogatott első felkészülési állomása épp szülővárosomban, Békéscsabán lesz.

handball.hu: Az olimpiára majdnem fél évet készültetek, az Eb-re ezzel szemben csak három hetet kaptok.
Bohus: Bár nem hosszú a felkészülési idő, de ezalatt nagyon sok edzésünk lesz, Kiss Szilárdot ismerve a három hét minden percét ki fogjuk használni. Vele dolgozunk már évek óta, ez alapján mondhatom, hogy teljes lesz az edzések skálája, a kinti futásoktól kezdve, az erőnlét-, a technika- és a taktika fejlesztéséig.

handball.hu: Szilárd csak az első helyezéssel lenne elégedett. És ti?
Bohus: Persze nekünk is vannak álmaink, vágyaink. Az biztos, hogy azt nem mondhatjuk, hogy másodikak, vagy harmadikak szeretnénk lenni, mindig az aranyért kell harcolni!

handball.hu: Kik gátolhatnak meg minket ebben?
Bohus: Azt hiszem, mindenki tudja, hogy sokkal erősebb és felkészültebb a mezőny, mint az olimpián. A norvégok és az oroszok például már két éve készülnek erre a versenyre. Nagyon nehéz lesz tehát a dolgunk, ha győzni szeretnénk, mert nem pihenhetünk egyik meccsünkön se, mint az olimpián mondjuk egy afrikai csapat ellen. Az Európa-bajnokságon mindegyik ellenfelünk zseniális csapat.

handball.hu: A dánok sztárjai viszont sorra mondják le a részvételt...
Bohus: Ők mindig nagyon jók, akármilyen kerettel jönnek. Igaz ugyan, hogy a tavalyi világbajnokságon elég sokkal vertük meg őket, de akkor nagyon jó formában voltunk. Az tipikusan olyan meccs volt, amire nagyon felspannoltunk magunkat. Azt hiszem, az lehet a végső győztes, aki egy világverseny folyamán 1-2 meccset önkívületben tud játszani (mint például mi az előbb említett vb meccsen), de a többi találkozón is átlag fölött teljesít.

handball.hu: Nem nagy teher számotokra, hogy egy olimpiai csalódás után egy itthon rendezett Eb-n hatalmas az elvárás felétek?
Bohus: Hazai pályán játszani nagyon nagy élmény egy sportoló számára. Már most rengeteg jegyet adtak el, innen is látszik, hogy tényleg nagyon sokat várnak tőlünk az emberek. Szerintem ez egy kicsit nyomja is a csapatot, de remélem, ez a "teher" csakis pozitívan hat majd ránk. Hatalmas bizonyítási vágy van bennünk - elszúrtuk az olimpiát, de most be akarjuk bizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobbak.

handball.hu: Nem féltek, hogy egy esetleges újabb csalódás után elfordulnak tőletek az emberek?
Bohus: Biztos akadna erre is példa, de ettől nem félünk! Úgy érzem, nagyon szeretnek minket a szurkolók, örömmel mondhatom, hogy a családtagjainknak is alig tudunk jegyet venni, akkora az érdeklődés.

handball.hu: Milyen változást hozhat az új szövetségi kapitány személye?
Bohus: Ő nagyon nagy fegyelmet tart, szigorú, ugyanakkor emberséges, bármilyen problémával fordulhatunk hozzá. Lehet, hogy kiélezett helyzetben csak pár szót mond, de ha ennek köszönhetően gólt szerzünk, azzal eldöntjük a meccset. Bízom Szilárdban.

handball.hu: Végszóként tehát mit jósolsz az Európa-bajnokságra?
Bohus: Nyerni fogunk!

handball.hu

További hírek