DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYYo18a8' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kordi lett az új horvát kapitány | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kordi lett az új horvát kapitány

2004. március 24. 8:49 © handball.hu

Mintegy három hónapos huzavona után döntött a Horvát Kézilabda Szövetség, és a decemberi, hazai világbajnokság után lemondott Zeljko Tomac helyére kinevezte a női válogatott új szakvezetőjét. Tomac utóda Zdenko Kordi lett, akit a munkában a posztért folytatott harcban még riválisként szereplő Goran Mrdjen segít.

Kordi lett az új horvát kapitány
A Novi List című napilap információja szerint új női kapitányt választott a Horvát Kézilabda Szövetség. A "Zdenko Kordi novi izbornik" (Zdenko Kordi az új kapitány) című írás beszámol arról, hogy a decemberben lemondott Zeljko Tomac helyét a Zdenko Kordi, Goran Mrdjen kettős foglalja el. A szövetség elnöksége erről egyhangúan döntött, ám 30 napon belül mindezt meg is kell erősítenie a közgyűlésnek, amelyet már csupán merő formaágnak tekintenek.

A lap szerint gyakorlatilag december óta folyt a huzavona arról, ki vegye át a szakmai vezetést, a felmerülő nevek (Velimir Klajic, Ante Kostelic, Natasa Kolega) mellett a legnagyobb eséllyel Zdenko Kordi és Goran Mrdjen pályázott, ám a lobbiérdekek képtelen voltak megegyezni. Így végül Zeljko Kavran elnök segítségével egy kompromisszumos megállapodás született, amelynek révén Kordi lett a szövetségi kapitány, Mrdjen pedig a segítője.

A két szakember megbízatása négy évre szól, kivéve, ha nem sikerül a magyarországi Eb-re való kvalifikáció, esetleg maga az Európa-bajnoki szereplés.

"Fiatalításba kezdünk, mindenki számításba jön, aki 1979 után született. Ezt vállaltuk, ezt fogadta el az elnökség. Természetesen szóba jöhet egy-két idősebb, rutinosabb játékos, de bevallom, nem igazából ezt szeretném. Nagyon jó generációval rendelkezünk az 1981-83-as születésűek között, bízni kell bennük. Biztos, hogy legyőzzük Bulgáriát a selejtezőn. Furcsa, hogy segítőmet nem én választhattam ki, de ismerem Mrdjent, bízom abban, tudunk majd együtt dolgozni" - nyilatkozta Zdenko Kordi.

A szakember elárulta, kapusedzőként Nenad Roguzát kéri fel a munkára. "Az utolsó hat-hét világversenyre - leszámítva a tavalyi, hazai pályán rendezett vébét - nem sikerült kijutnunk, ezen kell most változtatnunk" - mondta Kordi.

A csapat április 5-én kezdi meg a felkészülést, s május végén, majd június elején Bulgária ellen harcolhatja ki az Eb-részvételt.

handball.hu

Címkék:

külföld európa

További hírek