Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Köstner ismét a DVSC élén

2018. november 23. 8:20

A DVSC Kézilabda Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott Pal Oldrup Jensennel, a norvég edző helyét Köstner Vilmos veszi át.

Fotó: dvsckezilabda.hu
Fotó: dvsckezilabda.hu
Pal Oldrup Jensen 2018 nyarán állt munkába Debrecenben, irányításával a csapat kilenc forduló után a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetése négy és fél hónap után értékelte a helyzetet, és közösen arra a következtetésre jutott, hogy nem működött a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat, nem alakult ki az a kémia, amely a sikerekhez szükséges. Éppen ezért érezték úgy, hogy változásra van szükség. A vezetőedzővel sikerült mindenben megállapodni, így szerződését közös megegyezéssel bontották fel, s nagyon sok sikert kívánnak neki további pályafutásához. A DVSC SCHAEFFLER kispadján a klub kétszeres EHF-kupagyőztes mestere, Köstner Vilmos követi a norvég szakembert.

"Nagyon meglepődtem, amikor Ábrók Zsolt megkérdezte, hogy elvállalnám-e a csapat irányítását, de azt hiszem, a helyemben mindenki meglepődött volna, hiszen én már leszámoltam magamban az élvonalbeli edzősködéssel. Persze maradtam a kézilabda mellett, dolgoztam saját DVSC-s ifi csapatommal, s az NB I/B-s Nyíradonyt is én irányítottam. Ahhoz mindenképpen ragaszkodtam, hogy ennek a két csapatnak a sorsa megnyugtatóan rendeződjön, ezután azonban örömmel mondtam igent. Az elmúlt években is akadtak ajánlataim az első osztályból, de nem akartam elmenni Debrecenből. De most egy olyan felkérés jött Ábrók Zsolt ügyvezetőtől, amelyre nem mondhattam nemet. Ez a klub jelenti nekem a kézilabdát, a klubnak és a szurkolóknak is tartozom annyival, hogy ha felkérnek, segítek!" – mondta Köstner Vilmos.

Tétmérkőzésen először majd december 30-án, a Budaörs elleni hazai találkozón irányítja a legendás mester a DVSC SCHAEFFLER-t.

"Az első bajnoki meccsig van időm megismerni a keretet, illetve lesz lehetőségem visszaállni egy első osztályú csapat napi ritmusára. Szeretném a saját formámra alakítani a felkészülést, a terhelést. Öröm számunkra, hogy sok játékosunk szerepel a kontinensbajnokságon, ám most szakmai szempontból nem a legkedvezőbb, hiszen meghatározó emberek hiányoznak a közös munkából. Ám azt is látni kell, hogy egy válogatott kézilabdázó számára a legjobb felkészülés a játék, s remélem jó formában térnek vissza Franciaországból a játékosaink. Ráadásul egy világversenyen való szereplés olyan emóciókat szabadíthat fel a lányokban, amelyek pozitívan hathatnak a folytatásra. Mivel a támadótaktikánk alapjaiban nem fog változni az Eb utáni napokban össze lehet simítani a csapat szerkezetét.

Bemutatkoznom nem kell senkinek, bár az edzésmódszerimet néhányan talán nem ismerik. Bízom benne, hogy az újdonság varázsa azokat is az oldalamra állítja, akik most esetleg ódzkodnak az ismeretlentől. Egy új edző mindig hoz pozitívumot, a váltás olyan hozzáállást eredményez, amellyel megindítható a munka. Az a célom, hogy visszahozzuk a DVSC-re jellemző kézilabdát, ezt megérdemli a csapat mellett a rossz időszakban is kitartó szurkolótábor. Gyorsabb, eredményesebb játékra lesz szükségünk, hogy elérjük céljainkat. A nyári felkészülési mérkőzéseket látva azt gondoltam, hogy a jelenlegi Loki, a klub sikercsapatai után az egyik legjobb állomány. Az a sebesség, amit akkor produkált a csapat megismételhető, ezt kell újra kihozni a lányokból. Ha így lesz, akkor a játékos, a klub és a közönség egyaránt jól jár. A DVSC helye a magyar kézilabdázásban még mindig jelentős, modern gyors játékkal elérhetőek a célok, még akkor is, ha látjuk, hogy a bajnokság középmezőnye nagyon sűrű, minden pontnak jelentősége van" – folytatta Köstner Vilmos.

A régi-új vezetőedző munkáját ugyanazok a szakemberek segítik, akik eddig is a csapat mellett dolgoztak, s akiket Köstner Vilmos is jól ismer.

"Annyiból új lesz számomra a felállás, hogy ilyen létszámú stábbal nem dolgoztam korábban, de a kézilabda olyan változásokon ment át, amely megköveteli az ilyen specifikus háttércsapatot. Közvetlen segítőm Vida Gergő lesz, Horváth Tibor fogja össze az erőnléti munkát, Grega Karpan marad a kapusedző, Posta Sarolt pedig a prevenciós munkáért felelős. Ez a tudás összeadódva nagyon sokat jelenthet, de jól kell használni. Szeretem a komplex edzéseket, s ehhez az egész stábnak együtt kell dolgoznia. Az én feladatom, hogy összefogjam őket, összehangoljam a munkájukat" – beszélt közvetlen munkatársairól Köstner Vilmos.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

Magyar klubok - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi

2019. május 2. 18:54

Kikapott a Lokitól az ÉRD

2019. május 1. 19:15

Egy góllal győzött a Siófok Óváron

2019. április 30. 18:39

Tizenhárommal nyert otthon az FTC

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál